Film

Skribent

Alexander Svensson

12 september 2023 | 10:30

"Den lilla sjöjungfrun" gör storsuccé på Disney+

På biograferna blev live-action-versionen av Ariels öden och äventyr inte den framgång Disney hoppats på, men på Disney+ har den blivit årets största film.
Disney levererar som bekant liv-action-remakes av gamla animerade klassiker på löpande band. “Den lilla sjöjungfrun” var senast i ordningen, och spelade in 570 miljoner dollar världen över. Helt okej (eller?) men knappast vad Disney hoppats på, givet att såväl “Skönheten och Odjuret” som “Aladdin” spelade in över en miljard dollar var.
 
Men nu har “Den lilla sjöjungfrun” fått revansch i form av premiär på Disney+, där den nu håvar in tittare. Sedan premiären den 6 september har den fått 16 miljoner “tittningar”, vilket är mer än någon annan film fått på Disney+ sedan “Hocus Pocus 2” förra året, vilket IGN Nordic rapporterar om.
 
“Den lilla sjöjungfrun” har Halle Bailey i huvudrollen som den sjungande sjöjungfrun Ariel, som drömmer om ett liv ovanför havsytan. Melissa McCarthy, Javier Bardem och Daveed Diggs medverkar också i filmen, som regisserades av Rob Marshall.
| 12 september 2023 10:30 |