Serie

Skribent

Viktor Eriksson

5 december 2023 | 19:15

Den episka sci-fi-serien “Foundation” får en tredje säsong

Den senaste säsongen gick i mål den 15 september och hyllades av MovieZines tv-redaktör som "ren och skär sci-fi-njutning".
Apple TV+ episka science ficition-serie “Foundation” har blivit klar för en tredje säsong, rapporterar Variety.
 
– Jag är mycket glad att Apple har gett oss möjligheten att fortsätta skildra Asimovs banbrytande galaktiska saga. Den här gången är insatserna för Stilftelsen och Imperiet ännu högre när Mule intar huvudscenen, tillsammans med fan-favoriter som Bayta, Toran, Ebling och Magnifico Giganticus, säger seriens showrunner och exekutiva producent David S. Goyer.
 
“Foundation” har varit en stor satsning för Apple och är löst baserad på Isaac Asimovs Stiftelseserie som brukar ses som ett centralt verk inom science fiction-litteraturen. Säsong två av “Foundation” avslutades den 15 september och hyllades av MovieZines tv-redaktör för att vara “ren och skär sci-fi-njutning” som är ännu bättre än den första säsongen.
 
– Att se “Foundation” bli en sådan global succé har varit otroligt spännande, med en publik runt om i världen som fortsätter att sitta fängslad vecka efter vecka av denna dramatiska och engagerande resa om att rädda mänskligheten. Vi ser fram emot att alla ska få uppleva vad som väntar gamla och nya karaktärer i säsong tre, säger Matt Cherniss, programchef vid Apple TV+.
 
När säsong tre av “Foundation” kommer att ha premiär är just nu okänt.
 
| 5 december 2023 19:15 |