Film

Skribent

MovieZine

17 april 2019 | 12:30

”Den blomstertid nu kommer” nominerad till tungt actionpris

Den ambitiösa svenska lågbudgetfilmen tävlar på samma gala som ”Deadpool 2” och ”Mission: Impossible - Fallout”.
Katastroffilmen ”Den blomstertid nu kommer” har mot alla odds blivit en succé i såväl Sverige som i resten av världen. Idag blev det klart att filmen blivit nominerad i prestigefyllda Taurus World Stunt Awards för sina action- och stuntscener. Senaste gången en svensk film blev nominerad var 2013 för filmen ”Hypnotisören”.

En lastbilskrasch, 18 bilkrascher, en flygplanskrasch, eld, fighting scener och olika typer av stunt med vajrar: filmen har uppmärksammats mycket tack vare sina spektakulära effekter och extrema stunts. Till alla stunts har filmskaparna Crazy Pictures tagit Tarmo Hietala till hjälp.

- Vi visste redan när vi skrev manus att vi ville jobba med Tarmo när det kom till stunt, han är lika galen och naiv som vi, säger Victor Danell från Crazy Pictures i ett pressmeddelande.
 
 
Sedan filmens premiär har den setts av 110 000 svenskar på bio, sålts till över 100 länder och blivit Guldbaggenominerad i 4 kategorier. Nu är filmen nominerad i Taurus World Stunt Awards som ”Bästa action i en utländsk film” mot bland annat franska "Taxi 5".
 
Prisutdelningen äger rum på Paramount Studios i Hollywood den 11 maj. På samma gala tävlar storfilmer som "Black Panther", "Aquaman", "Deadpool 2" och "Mission: Impossible - Fallout" - se alla nominerade här...

- Att få förknippas med den typen av filmer, bli nominerad vilket innebär att man är erkänd som stuntkoordinator och vara nominerad på samma gala som de gör mig så glad att jag inte vet var jag ska ta vägen, säger Tarmo Hietala, stuntkoordinator.
| 17 april 2019 12:30 |