BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Dunerfors

25 juni 2018 | 11:00

"Den blomstertid nu kommer" är tvåa på biotoppen

Här är midsommarhelgens mest sedda filmer.
Svensk midsommar-katastrof kunde inte slå amerikanska monster. Den ambitiösa storfilmen "Den blomstertid nu kommer" går in på biotoppens andraplats, med 23 500 sålda biljetter sedan premiären i onsdags. Det är i linje med distributören SF Studios estimat, och man räknar med att filmen kommer gå bra under hela sommaren.
 
För tredje helgen i rad är dock "Jurassic World: Fallen Kingdom" den mest sedda filmen på svenska biodukar.
 
I övrigt har det inte hänt mycket nytt på biotoppen. Familjefilmen "LasseMajas detektivbyrå" hittas på 3:e plats, följd av superhjälte-uppföljaren "Deadpool 2" och rymdäventyret "Solo: A Star Wars Story".

I helgen gick "Jurassic World"-uppföljaren även upp i USA, och klättrade direkt högst upp på amerikanska Box Office. Överlag har J.A. Bayonas äventyrsrulle presterat riktigt bra, med över 700 miljoner dollar i intäkter. Men föregångaren lär bli svår att överträffa - "Jurassic World" från 2015 landade på en bra bit över 1.600.000.000 dollar i intäkter, ruggigt imponerande siffror.
 
 
På tal om "Den blomstertid nu kommer" verkar biopubliken uppskatta att se en så pass actionfylld och storslagen film på svenska. MovieZines läsare har satt höga 4,1 i snittbetyg, och skriver bland annat "Så jäkla läskig" och "Bästa svenska filmen vi sett på länge" i kommentarsfältet.
 
I veckan släpps bland annat kupp-komedin "Ocean's 8" med Cate Blanchett och Sandra Bullock, och actionthrillern "Sicario 2: Soldado" med Josh Brolin och Benicio Del Toro. Två efterlängtade spin-offs som kanske inte lär välta biljettkassorna, men borde locka en del popcornsugen biopublik.
| 25 juni 2018 11:00 |