Film

Skribent

18 november 2009 | 20:01

"Den bästa filmen sedan Inglourious Basterds"

Snart drar Stockholms Filmfestival igång och en handfull personer från MovieZine kommer att bevaka festivalen. Daniel Feldt - vad känner han inför Stockholms Filmfestival? Låt oss kolla!

Vilka filmer känner du mest pepp inför?

Wes Anderson är en av mina absoluta favoritregissörer, så jag kommer att vara på plats imorgon för "Den fantastiska räven". Den har ju dessutom flyttats från novemberrelease till april 2010. "Humpday", "The Road", "No One Knows About Persian Cats" och "Gordos" är andra filmer som verkar intressanta. Och ja just det, "Old Partner" verkar intressant.

Vad bör man inte missa i år?

Du bör inte missa surprisefilmen, det brukar alltid vara en bra film. "Up in the Air" har vanlig biorelease, men den var så jäkla bra så den bör du se så fort som möjligt.

Vad är din relation till SFF?

Min första festival var 1997, men det har varit lite av och till. Vissa år har jag varit aktiv, andra har jag missat helt. För två år sedan så tog jag faktiskt ledigt från jobbet och bara gick på film hela dagarna, det kan verkligen rekommenderas. Mina bästa festivalminnen är nog surprisefilmen för några år sedan, det ryktades om att "Casino Royale" skulle visas men det blev "Brick". Vilket var jättebra för det var en film jag verkligen var sugen på att se, och den var jättebra.

En annan film som verkligen var en favorit under 2007 år festival var "Half Nelson". Där var även regissörerna på plats för Face2face och det är alltid kul.

Vilken film tror du vinner Bronshästen? 

Jag tror "Precious" vinner. Men "I Killed My Mother" verkar vara en favorit p g a "underbarnet" Xavier Dolan som både skrivit manus, regisserar och medverkar. Tror han är i typ 20 årsåldern.

Vilken film HOPPAS du vinner Bronshästen?

"Up in the Air" - helt klart den bästa film jag sett sedan "Inglourious Basterds". Älskar den! Så jag hoppas den vinner, annars hoppas jag på "Metropia".