Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 april 2019 | 22:00

Den andra säsongen av "Legion" kommer äntligen till Viaplay

Efter över ett års väntan kommer det äntligen gå att se hela den andra säsongen av "Legion" i ett fullständigt mindfuckande svep.
Det finns ingen tv-serie som jag förstår så oerhört lite av, men samtidigt älskar så fruktansvärt mycket som "Legion". Skaparen Noah Hawley gjorde sig ett namn hos FX efter att hans adaptering av "Fargo" blev unisont hyllad.
 
När det sedan blev klart att FX skulle få prova på att göra en egen Marvel-serie, fick Hawley chansen att skapa något helt unikt med "Legion". Serien grundar sig i Marvels mutant-universum, även om det inte görs någon stor sak av det i den direkta handlingen. Enligt seriealbumen om David Haller, som är vår huvudkaraktär, är han till och med professor Charles Xaviers son - och en av de starkaste mutanterna någonsin.
 
Jemaine Clement bjuder på några härligt sjuka scener i både den första och andra säsongen av "Legion".
 
Men för den som på förhand tror sig kunna gissa handlingen av "Legion", bara baserat på faktumet att det är en tv-serie om mutanter á la "Marvel's Inhumans", så kunde det inte vara längre ifrån sanningen. 
 
Den första säsongen axlar mentala och psykiska problem på ett sätt som gör det svårt att ens veta om Haller (spelad av en perfekt castad Dan Stevens) är en mutant eller inte. Inbillar han sig bara allt? Nej, givetvis inte - det är trots allt en Marvelserie. Men förutom att vi alla vet att vi tittar på en serie om mutanter så finns det praktiskt taget inget annat vi kan vara säkra på.
 
Under den första säsongen fick vi som tittade en liten startsträcka att vänja oss vid hur lite vi egentligen förstod av vad Hawley ville berätta för oss. När vi nu äntligen får kasta oss in i hans värld igen, är det helt utan stödhjul. Istället för att visa en regelrätt trailer, som avslöjar delar och nya karaktärer, så har jag grävt fram ett av mina favoritklipp ur den andra säsongens premiäravsnitt (som tåls att ses fler gånger än en). 
 
 
Viaplay har bekräftat att hela den andra säsongen av "Legion" kommer att släppas på deras streamingtjänst den 1 maj. Några få av er kanske redan hann se den ifjol när den under en period gick att se som tablålagd-tv hos Fox Sverige, men först nu i maj går den att se på egna villkor. 
 
Kommer du att ge den andra säsongen av "Legion" en chans i maj? Kommentera gärna nedan!
| 1 april 2019 22:00 |