Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 oktober 2021 | 08:15

Den 90-årige "Star Trek"-skådespelaren åker ut i rymden på riktigt

William Shatner, skådespelaren som slog igenom i rollen som Captain Kirk i den första "Star Trek"-serien på 60-talet, åker ut i rymden nästa vecka.
Det är väl ingen som har missat att vi har ett gäng dollarmiljardärer som verkar tävla mot varandra med sina företag för resor och utforskning av rymden? Nu rapporterar BBC News att den före detta Amazon-grundaren Jeff Bezos att hans företag Blue Origin kommer att skicka upp skådespelaren William Shatner i rymden nästa vecka (12 oktober) tillsammans med tre andra personer.
 
- Jag har hört talas om rymden under en lång tid. Jag tar nu chansen att se den med mina egna ögon. Vilket mirakel, kommenterar Shatner själv nyheten.
 
Bezos flög själv ut i rymden i somras, en tur som lät honom spendera ungefär tio minuter drygt 100 km ovanför vår planet - vilket är samma typ av resa den 90-årige skådespelaren kommer att ge sig ut på nästa vecka. Om resan lyckas kommer Shatner att bli den äldste personen någonsin att resa ut i rymden. 
 
Willam Shatner och James Spader i "Boston Legal".
 
Vid sidan om sin ikoniska roll som Kirk i "Star Trek", som han även återvänt till i flera långfilmer sedan 60-talet, så har Shatner belönats med två Emmyvinster (och ett flertal nomineringar) för sin roll som Denny Crane i tv-serierna "The Practice" och "Boston Legal".  
 

Läs också: 3 snabba och goda nyheter för alla "Star Trek"-fans

 
Vilka av Shatners roller genom åren är dina favoriter? Kommentera gärna nedan!
| 5 oktober 2021 08:15 |