Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 september 2021 | 23:30

3 snabba och goda nyheter för alla "Star Trek"-fans

Det blir allt svårare att hålla koll på allt som händer i det ständigt växande Star Trek-universumet.
Sedan "Star Trek: Discovery" fick sin premiär 2017 så har CBS All Access, som nu går under namnet Paramount+, satt igång en hel drös nya "Star Trek"-produktioner. Där "Star Trek: Picard" och "Star Trek: Lower Decks" redan hunnit släppa sina första säsonger. 
 
"Star Trek: Strange New Worlds", "Star Trek: Prodigy" och "Section 31" är på gång, medan en serie som ska utspela sig på Starfleet Academy och en miniserie om karaktären Khan Noonien Singh håller på att skrivas. 
 
Det är med andra ord inte helt lätt att hänga med i "Star Trek"-svängarna just nu, så därför har vi sammanställt tre snabba (och goda) nyheter som alla släpptes tidigare idag.
 

1. Här är skådespelarna som kommer axla de ikoniska rollerna i "Star Trek: Strange New Worlds":

 
 
Ett första klipp från den nyaste "Star Trek"-serien avslöjar vilka som kommer att axla de ikoniska rollerna i den kommande spinoff-serien "Star Trek: Strange New Worlds". 
 
Den nya versionen av de redan ikoniska karaktärerna Spock (Ethan Peck), Christopher Pike (Anson Mount) och Number One (Rebecca Romijn) introducerades redan under den andra säsongen av "Star Trek: Discovery", men nu vet vi vilka som har knipit de andra rollerna.
 
Celia Rose Gooding är klar för rollen som Nyota Uhura, Jess Bush spelar Christine Chapel, Babs Olusanmokun spelar Dr. M’Benga, Christina Chong spelar La’an Noonien-Singh, Melissa Navia spelar Lt. Erica Ortegas och Bruce Horak axlar rollen som Hemmer.
 
Det är däremot fortfarande oklart exakt när den första säsongen kommer att få premiär.
 

2. "Star Trek: Picard" återvänder i februari!

 
 
Patrick Stewart återvänder till rollen som Jean-Luc Picard i den andra säsongen av "Star Trek: Picard", vars första trailer avslöjar att vi har fler tidsresor att se fram emot. "Star Trek: Discovery" har ju under de senaste säsongerna åkt fram i tiden, men den här gången verkar vi istället blicka bakåt. 
 
Trailern avslöjar visserligen inte något exakt premiärdatum, men någon gång under februari 2022 är det dags. Den första säsongen sändes hos Amazon Prime Video, vilka troligtvis fortfarande sitter på de svenska streamingrättigheterna trots att Paramount+ nu finns representerade här i Sverige.
 

3. Inte nog med det, "Star Trek: Picard" är redan klar för säsong 3!

 
 
Deadline rapporterar att en tredje säsong av "Star Trek: Picard" redan har fått grönt ljus hos Paramount+ i USA. Den tredje säsongen kommer att vara redo för premiär redan i början av 2023.
 

Läs också: Ny "Star Trek"-film spelas in 2022

 
Vad tycker du om de nyare "Star Trek"-serierna hittills? Kommentera gärna nedan!
| 9 september 2021 23:30 |