Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 juli 2017 | 09:00

"Deadwood"-filmen hos HBO kommer inte kräva att du sett serien

Det är mer än tio år sedan "Deadwood"-serien lades ned hos HBO, men filmen som det ryktats om sedan dess lever fortfarande i allra högsta grad.
Det var under en intervju med Casey Bloys (programchef hos HBO) som "Deadwood" kom på tal, rapporterar Variety. Det har länge ryktats om att David Milch (skaparen av serien) arbetat på en "Deadwood"-film åt HBO. Bloys berättade under intervjun att Milch lämnade över ett "fantastiskt" manus för några månader sedan.
 
Bloys berättade också att han velat försäkra sig om att filmen kunde stå på egna ben, att nya tittare inte skulle vara tvugna att se tre säsonger av tv innan de kunde ge filmen en chans.
 
- Jag ville ha ett manus som kunde stå för sig själv... lyckligtvis kan jag bekräfta att David Milch har levererat ett manus som gör just det. Det är ett fantastiskt manus. Om vi kan spela in den inom en rimlig budget som fungerar för oss, om vi kan hitta en regissör och om vi kan få ihop de gamla skådespelarna igen - vilket inte blir en enkel sak att lösa - så är vi inställda på att göra den.
 
Även om många av seriens fans troligtvis hoppats på en direkt fortsättning av serien, så kan jag ändå förstå att HBO vill göra en film som är tillgänglig för alla - för att våga satsa en större summa pengar på projektet. Kanske kan filmen också ge serien, som av många anses vara en av de bästa någonsin, ett litet uppsving bland film och tv-älskare som missade den i början av 00-talet.
 
Ser du fram emot att få resa tillbaka till "Deadwood" i långfilmsformat?
| 28 juli 2017 09:00 |