Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 april 2024 | 09:30

Du kan se "Deadpool & Wolverine" helt utan förkunskaper, lovar regissören

"Jag vill inte behöva göra mina läxor innan jag går på bio."
Sommarens stora superhjälte-bonanza "Deadpool & Wolverine" välkomnar även dig som aldrig brytt dig om Marvels universum.
 
Vem är den där snubben i röd dräkt med ett pizzafejs och alla svordomar? Varför är gamlingen med knivar i nävarna så förbaskat bitter? Vem bryr sig. Det är bara att hoppa på tåget, menar regissören Shawn Levy.
 
Kort sagt: du behöver inte ha sett specifika filmer eller serier i genren för att kunna hänga med.
 
- Jag vill inte behöva göra mina läxor när jag ska gå på bio. Jag gjorde den här filmen med en del sund respekt och tacksamhet mot den galna fanskaran som kan allt om mytologin och karaktärerna, såklart. Men jag vill inte ta det för givet.
 
- Filmen ska vara underhållande, och kräver inte att man kommer förberedd och har gjort sin research, säger Levy till AP.
 
För den som ändå vill se ikapp lite filmer är "Deadpool & Wolverine" den tredje filmen om antihjälten Deadpool, briljant spelad av Ryan Reynolds. Det är också femtielfte gången vi ser Hugh Jackman i sin ikoniska roll som den plågade mutanten Wolverine från X-Men-filmerna. Han spelade honom för första gången år 2000. Räkna med en del cameos från "X-Men"-filmerna...
 
"Deadpool & Wolverine" får svensk biopremiär 24 juli. Kolla in trailern nedan:
 
| 29 april 2024 09:30 |