Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 april 2024 | 11:00

"Deadpool & Wolverine" är inte "Deadpool 3", säger regissören

Ryan Reynolds möter Hugh Jackman igen i sommarens mest efterlängtade superhjältefilm.
Marvels universum har varit något svajigt de senaste åren, det kan varje fan intyga. Men den kommande "Deadpool & Wolverine" som släpps i sommar kan bli filmen som gör MCU skoj igen.
 
Det skadar inte heller med ruskigt positiva reaktioner från veckans CinemaCon, där hela nio minuter ur filmen visades upp. Här utlovas en både våldsam och rolig team-up mellan Deadpool (Ryan Reynolds) och Wolverine (Hugh Jackman).
 
- Vi ville inte bara visa upp några klipp på 90 sekunder. Vi ville ge er ett smakprov på filmen, utan spoilers. Jag stod i mörkret med Kevin Feige och vi log när vi såg hur väl det togs emot, berättar regissören Shawn Levy för Collider.
 
Samtidigt vill han inte kalla filmen för en uppföljare till "Deadpool" och "Deadpool 2". Den nya titeln tyder på något fristående - även om tonen och glimten-i-ögat-humorn kommer kännas igen:
 
- När man gör såna filmer som jag gör måste man lyssna på publiken. Jag gör inte film för mitt eget nöjes skull, jag vill att de ska ses av en så bred publik som möjligt (...) Det här är väldigt mycket en Deadpool-film, men det är inte "Deadpool 3". Det här är "Deadpool & Wolverine" vilket gör den unik, säger Levy.
 
"Deadpool & Wolverine" får svensk biopremiär 24 juli - två dagar före USA.
 
| 13 april 2024 11:00 |