Film

Skribent

Anders Eklöf

14 juli 2021 | 09:05

Deadpool vill verkligen att du ska se Ryan Reynolds-filmen "Free Guy"

Disney och 20th Century Studios använder sig av kreativa och desperata knep för att sälja biobiljetter till filmen "Free Guy", med hjälp av Marvel-karaktärer.
Den 13 augusti har filmen "Free Guy" premiär på biograferna, som utspelar sig i en våldsam tv-spelsvärld där en till synes obetydlig sidokaraktär spelad av Ryan Reynolds bryter sig loss från sin monotona vardag. 
 
20th Century Studios och i förlängningen Disney, vill verkligen att du ska köpa en biljett, då de har lånat in den populära Marvel-karaktären Deadpool (som ju spelas av Ryan Reynolds) och Korg från "Thor: Ragnarök" för att reagera på trailern. 
 
 
En annan detalj som är minst lika anmärkningsvärd som den desperata (och skapligt kreativa) marknadsföringen är att det här är den första gången som Deadpool träffar en karaktär från MCU (Marvel Cinematic Universe).
 
Figuren ägs nämligen av 20th Century Studios (tidigare kallade 20th Century Fox) och lever alltså inte i samma filmuniversum som Thor, Captain America och Iron Man. Numera äger dock Disney studion, så det är fritt fram för Deadpool att bryta den fjärde väggen och chilla med Korg i soffan. Om det här betyder att Deadpool kommer få besöka MCU, återstår att se. 
 
Det ska även sägas att Taika Waititi, som spelar Korg i "Thor: Ragnarök" och regisserade filmen, även medverkar i "Free Guy". Deadpool gillar metahumor, som du vet. 
 
Ser du fram emot filmen "Free Guy"? Vad tycker du om marknadsföringsknepet?
| 14 juli 2021 09:05 |