Film

Skribent

Alexander Svensson

17 oktober 2023 | 16:30

"Deadpool 3" riskerar att missa premiärdatumet

Ryan Reynolds barnförbjudne superhjälte möter sin främsta motståndare hittills - Hollywoodstrejken.
“Deadpool 3” med Ryan Reynolds i titelrollen och Hugh Jackman tillbaka som Wolverine är en av 2024s mest emotsedda filmer. Men, precis som så många andra produktioner, så fick filmen sätta punkt för inspelningarna i somras när skådespelarstrejken i Hollywood drog igång. Och när ingen ände ännu är i sikte börjar det bli ont om tid att få färdigt filmen på inför det satta premiärdatumet i maj 2024.
 
Regissören Shawn Levy, som även är aktuell med andra världskrigsserien “All the Light We Cannot See” har pratat med The Wrap och verkar skeptisk till att den tredje maj 2024 fortfarande är aktuellt som releasedatum:
 
- Jag önskar att jag visste. Jag vet inte ens om vi har ett officiellt releasedatum. Det skulle ha varit den tredje maj. Skådespelarstrejken och den långa produktionspausen gör verkligen att vi riskerar att missa det datumet. Vi har spelat in halva filmen. Jag har klippt halva filmen. Vi kan inte vänta på att få börja jobba igen och få ut filmen på biograferna nästa år.
 
Med andra ord är det kanske klokt att ställa in sig på att vi får vänta längre än till maj på att få återse Deadpool.
 
“Deadpool 3” kommer, till skillnad från de två första “Deadpool”-filmerna att vara en del av MCU, och har utöver Reynolds och Jackman även namn som Emma Corrin (“The Crown”) och Matthew MacFadyen (“Succession”) i rollistan. Det har också ryktats om att ingen mindre än Taylor Swift kan dyka upp i filmen som mutanten Dazzler, något Levy vägrade kommentera i intervjun med The Wrap:
 
- Jag är inte dum. Du får vänta och se.
 
Förhoppningsvis blir väntan inte alltför lång.
| 17 oktober 2023 16:30 |