Spel

Skribent

Vanja Tomin

14 februari 2023 | 15:00

”Dead Island 2” får nytt släppdatum – kommer tidigare än planerat

Utvecklarna är lättade över att spelet är färdigt och kan nu släppas tidigare än förväntat.
Det har blivit att vanligare på senaste tiden inom spelbranschen att spel skjuts upp och får senare släppdatum. Men i sällsynta fall går det åt andra hållet också.
 
Deep Silver och Dambuster Studios informerade i ett meddelande på Twitter att "Dead Island 2", ett spel som har genomgått en hel del komplikationer kring utvecklingen de senaste åren, äntligen är klart, och släpps en vecka tidigare än vad som blev sagt innan. 
 
 
– Vi är lika glada som vi är lättade över att kunna bekräfta att spelet nu är färdigutvecklat, skriver företagen, och hänvisar till att det har "gått i guld”, det vill säga att den slutliga versionen av spelet kan skrivas ut på skiva.
 
Spelet har haft sina förseningar under utvecklingsresans gång. Det var ursprungligen tänkt att släppas den 3 februari, men flyttades sedan tillbaka till den 28 april. Nu när spelet är klart lite i förväg kommer detta datum dock att flyttas fram med en vecka.
 
 
Vilket kan ha att göra med att "Star Wars Jedi: Survivor" fick ett nytt lanseringsdatum samma dag, och att spel som "Redfall" och "Zelda: Tears of the Kingdom" kommer direkt efter.
 
Ny lansering för ”Dead Island 2” är nu 21 april och kommer för Xbox One, Xbox Series S/X, Playstation 4, Playstation 5 och PC (via Epic Games Store).
 
Ser du fram emot att äntligen få spela "Dead Island 2"?
| 14 februari 2023 15:00 |