Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 juni 2022 | 18:00

Tonårsskräck, Sega-nostalgi och fotboll: 5 heta spelsläpp i juni

Skräck på sommarlägret, färggranna fotbollar, klassiker och hack n slash är vad som väntar i spelväg under juni.
Nu när sommaren sakta men säkert dragit igång har många sommarlov eller en välförtjänt semester, så ett gäng spännande spelsläpp passar alldeles perfekt.
 
Här är de hetaste spelsläppen under juni 2022.
 

"Diablo Immortal" 

 
 
När "Diablo Immortal" avslöjades för några år sedan togs det emot väldigt negativt, då många är tveksamma till mobilspel och att de flesta fansen förväntade sig att få se något nytt från det kommande "Diablo IV". Nu vet vi dock att det även kommer till PC och att det faktiskt verkar mer lovande än det första intrycket.
 
Spelet utspelar sig 5 år efter händelserna i klassikern "Diablo II", men innan "Diablo III". Du tar dig an rollen som en äventyrare i staden Wortham, som hotas av kultister och odöda. Den återkommande karaktären Deckard Cain dyker upp och berättar att du måste hitta och förstöra delar av "the Worldstone", för att stoppa katastrofen.
 
Som en av de sex klasserna barbarian, wizard, monk, necromancer, demon hunter och crusader väntar kaotisk slakt av demoner, skelett och annat otyg tillsammans med vänner.
 
Datum: 2 juni
Plattform: Mobil och PC
 

"Mario Strikers: Battle League"

 
 
Mario och hans gäng har testat många olika sporter genom åren. Tennis, golf, friidrott och även fotboll. I "Mario Strikers: Battle League" är det just läderkulan som ska kickas igen.
 
I kaotiska och inte särskilt realistiska fotbollsmatcher gäller det helt enkelt att göra mål med karaktärer som Mario, prinsessan Peach, Wario och Bowser - med något friare regler än i den verkliga sporten. Här får du tacklas, attackera dina fiender med olika klassiska föremål och göra så kallade "Hyper Strikes", specialskott som ger ditt lag två poäng för mål.
 
Spelet verkar fyllt av härlig stil, charm och riktigt snygga animationer, så det här kan nog bli ett trevligt tidsfördriv med polarna mellan EM-matcherna på tv.
 
Datum: 10 juni
Plattform: Nintendo Switch
 

"The Quarry" 

 
 
I sommar är Supermassive Games tillbaka med ett nytt skräckspel i samma anda som "Until Dawn" och deras "The Dark Pictures"-serie, där du får kontrollera flera karaktärer och göra val som påverkar handlingen.
 
I "The Quarry" kontrollerar du nio tonåringar som hamnar i trubbel på ett sommarläger, där du avgör vilka som ska överleva natten. När både lokalbefolkningen och övernaturliga varelser hotar tonåringarna kan du bjuda in upp till sju vänner som tittar på när du spelar och röstar på vilka val som ska göras.
 
Med karaktärer som spelas av skådespelare som David Arquette ("Scream"), Ariel Winter ("Modern Family"), Justice Smith ("Jurassic World: Fallen Kingdom") och Lance Henriksen ("Aliens") väntar troligtvis ett riktigt filmiskt, blodigt och skrämmande skräckäventyr som passar väl till sommarkvällarna.
 
Datum: 10 juni
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC
 

"Sonic Origins"

 
 
En stund efter att den framgångsrika filmen "Sonic the Hedgehog 2" haft premiär på bio är det nog många nya och gamla fans som är sugen på att gå tillbaka till spelen som drog igång det hela. Med "Sonic Origins" kan du spela snyggare versioner av "Sonic the Hedgehog", "Sonic the Hedgehog 2", "Sonic 3 & Knuckles" och "Sonic CD".
 
Alla fyra spelen går att spela med både klassisk och modern grafik, samt innehåller nya uppdrag och ett museum där du kan låsa upp grejer att kika på.
 
Har du aldrig testat de klassiska Sega-spelen eller känner dig nostalgisk är det här ett ypperligt tillfälle att gå på fartfyllda äventyr med Sonic, Tails och Knuckles.
 
Datum: 23 juni
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch och PC
 

Klassiska spel och annat med PlayStation Plus

 
 
Under flera år har prenumerationstjänsten Playstation Plus erbjudit ett antal spel att ladda ner utan extra kostnad varje månad, men snart kommer den att förändras och bli större.
 
Om du väljer att betala 13,99 € per månad får du tillgång till 400 av de mest populära spelen till Playstation 4 och Playstation 5, som "Assassin's Creed Valhalla", "Demon's Souls", "Ghost of Tsushima: Director's Cut" och "Returnal". 
 
Det häftigaste och mest nostalgiska tillskottet är att du får tillgång till en rad klassiska spel från Playstation, Playstation 2 och PSP om du betalar för nivån Playstation Plus Premium. Här finns spel som "Ape Escape", "Tekken 2", "Jak & Daxter: The Precursor Legacy" och "Wild Arms". I framtiden kommer även fler klassiska titlar att läggas till, där flera har troféer och andra moderna funktioner.
 
Datum: 23 juni
Plattform: Playstation 4 och Playstation 5
 
Vad ska du spela i sommar?
| 1 juni 2022 18:00 |