Film

Skribent

MovieZine

24 februari 2017 | 15:00

De spoilar Oscarsfilmerna för att rädda liv

En kreativ kampanj vill få filmälskare att bli organdonatorer.
Vi gör allt för att undvika filmspoilers, men inte tillräckligt mycket för att rädda liv. Det vill organisationen MOD (Mer Organdonationer) ändra på med en kreativ kampanj, som riktar sig till alla filmintresserade. Så här i Oscarstider kan man, på några få sekunder, få slutet i en nominerad film spoilat för sig - samtidigt som man gör en god insats.

”Undersökningar visar nämligen att 85% av alla svenskar ställer sig positivt till att bli organdonatorer. Trots detta går tusentals friska organ till spillo varje år. Organ som egentligen skulle kunna ha donerats till de cirka 800 patienter som står i kö för organtransplantationer i Sverige”, skriver man i ett pressmeddelande.


 
"Spoil movies, Save lives" vill dela budskapet att det inte alls är krångligt att bli donator. Allt man egentligen behöver göra är att meddela sin omgivning att det är något som man bestämt sig för så fungerar detta som en juridisk deklaration. Detta är något mycket få vet om.

Därför uppmanas nu människor att spoila en av de Oscarsnominerade filmerna för att rädda liv. Genom att spoila en film på hemsidan delas deltagandet i sociala medier vilket i sin tur fungerar som en deklaration om önskan att bli organdonator.


 
Kampanjen har redan 130 delningar på Facebook vilket motsvarar upp till 1000 organdonationer. En donator kan nämligen rädda upp till åtta liv!

Besök kampanjen på SpoilMoviesSaveLives.com.
| 24 februari 2017 15:00 |