Film

Skribent

MovieZine

10 augusti 2021 | 13:30

De spelar huvudrollerna i ”Göta kanal 4” - premiär sommaren 2022

Eva Röse, Per Andersson och Tomas von Brömssen tar sig vatten över huvudet i den nya komedin.
Inspelningen av nya ”Göta kanal” är i full gång, och idag släpps rollistan ihop med de första bilderna. Eva Röse kommer tillbaka i rollen som Petra, i sällskap av bland andra Per Andersson och Tomas von Brömssen.

- När jag fick frågan om att medverka i en ny "Göta kanal" sa jag nej eftersom vi redan åkt fram- och baklänges, så att säga, berättar Eva Röse i ett pressmeddelande.

- Sen fick jag veta att Emma (Molin) skulle regissera och så läste jag manus och började garva, vilket jag sällan gör vid läsning. Här har man lagt krut på relationerna och hittat en uppdaterad ingång. Om människor i olika åldrar kan få samlas och skratta igen i biomörkret efter detta år är allt vunnet.
 
 
I fokus för filmen "Göta kanal 4 - Vinna eller försvinna" står en familjeuppgörelse. När Emil och Petra, ägarna till båtvarvet, ska skilja sig kan de inte bestämma vem som ska få det och de enas om att göra bodelningen genom en tävling på Göta kanal, där vinnaren får varvet.

Vid sidan av huvudrollerna kommer vi bland annat få se Björn Kjellman, Dilan Gwyn ("Andra sidan"), Lottie Ejebrant ("Sällskapsresan") och Sten Ljunggren ("I nöd eller lust").

Filmen beräknas få biopremiär i augusti 2022 följt av lansering på streamingtjänsten C More.
| 10 augusti 2021 13:30 |