Film

Skribent

MovieZine

5 juli 2021 | 10:09

Klart för "Göta Kanal 4"

Emma Molin från "Grotesco" regisserar "Göta kanal 4 - Vinna eller försvinna".
40 år efter att komediklassikern "Göta kanal eller vem drog ur proppen?" gick upp på svenska biografer är det dags för "Göta kanal 4 - Vinna eller försvinna".
 
Den nya filmen regisseras av Emma Molin, känd från "Grotesco", som här debuterar som långfilmsregissör. För manus står Rikard Ulvshammar ("Se upp för Jönssonligan").

- Jag vill ta det älskade konceptet "Göta kanal" och stoppa det i ett sammanhang som fungerar i nutid, och samtidigt få med den absurda, oväntade och oförutsägbara humorn från tidigare filmer. Att göra en film där det är omöjligt för publiken att inte skratta helt enkelt, säger Emma Molin i ett pressmeddelande från SF Studios.
 
 
 
Precis som i de klassiska filmerna från 1981, 2006 och 2009 är filmens kärna en tävling på Göta kanal, men i "Göta kanal 4 - Vinna eller försvinna" är kampen en familjeuppgörelse.

När ägarna till båtvarvet ska skilja sig kan de inte bestämma vem som ska få det. De enas om att göra bodelningen genom en tävling på Göta kanal, där vinnaren får varvet. Bland alla missöden och utmaningar som uppstår, blommar humorn, visuellt och verbalt med hela familjen inblandade.

"Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna" kommer spelas in under augusti-september 2021 längs med Göta kanal. Filmen beräknas ha biopremiär i Sverige hösten 2022 och släpps senare på C More.
| 5 juli 2021 10:09 |