Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 april 2014 | 21:01

De kan bli "Sinister Six"

I bonusklippet, som den svenska biopubliken inte får se, hintas det om skurkarna i Spider-Mans spinoff.

Här i Sverige får vi nöja oss med ett ganska malplacerat X-Men-klipp som påskägg i slutet av "The Amazing Spider-Man 2". I USA och möjligen andra delar av världen väntar snäppet mer spännande - och faktiskt lite nytänkande - bonusmaterial. Det rapporterar flera utländska medier.

Biopubliken uppmanas att använda Shazam, appen som känner igen vilken låt som spelas, under eftertexterna. Låten är "It's On Again" av Alicia Keys och Kendrick Lamar, men det är inte riktigt det enda som kommer fram. Den här gången kommer nämligen appen att spela upp en liten aptitretare inför kommande spinoffen "Sinister Six".

Så vad får man se? En serie blueprints som visar upp tillbehör, eller vapen, som är bekanta för Doctor Octopus, Vulture, Kraven the Hunter och Mysterio, vid sidan av filmens skurkar Green Goblin och Rhino.

De är sex till antalet och alla har vid något tillfälle varit en del av skurkteamet i Marvels serietidningar. Med andra ord mycket tänkbara deltagare i spinoffen till "The Amazing Spider-Man".

Man bör dock ha i åtanke att Drew Goddard fortfarande skriver på manuset till "Sinister Six" och att de exakta skurkarna kanske ännu inte är huggna i sten. Inspelningen beräknas starta i januari 2015 med Goddard ("Cabin in the Woods") som regissör.

"Sinister Six" är den första av (hittills) två planerade spinoff-filmer, den andra blir "Venom". Det är inte klart om, eller hur, Andrew Garfields Spider-Man kommer att medverka.

Läs också: 5 frågor vi ställer oss inför "The Amazing Spider-Man 3" »

| 30 april 2014 21:01 |