Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 januari 2021 | 17:00

De 9 hetaste nya tv-premiärerna under årets första månad

Nicolas Cage svär, Marvel Studios släpper "WandaVision" och SVT låter oss följa polisen i Malmö - här är årets första tv-premiärer som du inte vill missa.
Det nya året har precis börjat och januari är i vanliga fall inte en månad som brukar bjuda på några större tv-premiärer. Men 2021 kommer onekligen att bjuda oss på tillräckligt många nya och återkommande tv-serier för att hålla oss tittare upptagna även under januari. 
 
Här nedan har jag plockat fram nio helt nya tv-serier samt premiärdatumen för tolv återkommande serier. Vilka tv-serier har du sett fram emot mest bland tv-premiärerna under januari?
 

"History of Swear Words" - 5 januari (Netflix)

 
 
Nicolas Cage tar oss med på en resa genom sex amerikanska svordomars historia. Fuck, bitch, pussy, damn, shit, och dick. Finns det ett bättre sätt att börja det nya året på?
 

"Lupin" - 8 januari (Netflix)

 
 
Okej, lugn. Serien kommer att släppas på franska och i den franska trailern verkar det här som en riktigt underhållande thriller/heist-serie... dubbningen i den internationella trailern är väl däremot inte den mest imponerande, så se till att kolla på originalspråket!
 

"Marvel Studios: Legends" - 8 januari (Disney+)

 
 
"Marvel Studios: Legends" kommer låta oss få en djupare inblick i olika Marvel-karaktärers historia. De två första avsnitten kommer att handla om Wanda/Scarlet Witch och Vision, som vi veckan efter kommer att kunna följa i den nya serien "WandaVision". Det är fortfarande lite oklart hur ofta den nya Marvel-serien kommer att släppas hos Disney+, men de två första avsnitten kommer i alla fall att släppas den 8 januari. 
 

"Undercover" - 11 januari (SVT)

 
 
Okej, det här är en brittisk miniserie från 2016 - men vad jag har kunnat få fram så verkar den inte ha fått någon svensk premiär förrän nu. "Undercover" är skapad av Peter Moffat ("The Night Of", "Your Honor") och låter oss följa Sophie Okonedo (som glänste i "Ratched" ifjol) i rollen som en åklagare, när hon plötsligt börjar misstänka att hennes make har levt ett dubbelliv under de senaste 20 åren.
 

"Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer" - 13 januari (Netflix)

 
 
Årets första stora true-crime-serie från Netflix låter oss följa med i utredningen av seriemördaren "the Night Stalker", som terroriserade Los Angels under 1985 - och till och med fick stadens poliser att börja sova med en pistol bredvid sig.
 

"WandaVision" - 15 januari (Disney+)

 
 
Månadens tveklöst största premiär är givetvis Marvel Studios första egna tv-serie, som kommer att knytas ihop med deras gigantiska Marvel-filmer i MCU. "WandaVision" låter oss följa Wanda/Scarlet Witch och Vision i vad som verkar vara en slags alternativ verklighet.
 

"Tunna blå linjen" - 17 januari (SVT)

 
 
Med Malmös gator som arbetsplats så får vi följa ett gäng poliser i deras dagliga jobb, samtidigt som de försöker hålla ihop sina tuffa yrkesliv och få det att fungera med relationer och privatlivet utanför. 
 

"Losing Alice" - 22 januari (Apple TV+)

 
 
"Losing Alice" är en psykologisk, erotisk, neo-noir thriller som berättar historien om Alice, en ambitiös 47-årig kvinnlig regissör, som blir besatt av den 24-åriga manusförfattaren Sophie - en femme-fatale som får båda att släppa på alla hämningar. Säsongen kommer att bestå av åtta avsnitt, som släpps på Apple TV+.
 

"Fate: The Winx Saga" - 22 januari (Netflix)

 
 
Netflix har gjort en live-action-adaption av Nickelodeons tecknade barnprogram "Winx Club" från 2004. Trailern har visst fått de flesta av de gamla fansen att se rött, då man tycker att skådespelarna ser ut som häxor istället för feer - som de är i originalserien. Något säger mig ändå att "Fate: The Winx Saga" lär hitta sin avsedda publik på Netflix.
 

12 återkommande tv-serier med premiär i januari:

 
Den tredje säsongen av "Cobra Kai" släpptes på Netflix under nyårsdagen. 
 
Här nedan kan du dessutom hålla koll på om någon av dina favoritserier från tidigare år kommer tillbaka med nya avsnitt under januari.
 
Värt att notera är att "Snowpiercer" kommer att släppas ett avsnitt i taget under den här säsongen, då vi får avsnitten endast 24 timmar efter att de sänts på TNT i USA. Förra säsongen fick vi vänta tills alla avsnitten fanns tillgängliga innan de dök upp på Netflix.
 
"Cobra Kai" (s3) - 1 januari (Netflix)
"A Discovery of Witches" (s2) -  8 januari (HBO Nordic)
"Dickinson" (s2) - 8 januari (Apple TV+)
"American Gods" (s3) - 11 januari (Amazon Prime)
”Disenchantment” (s3) - 15 januari (Netflix)
"Servant" (s2) - 15 januari (Apple TV+)
”Batwoman” (s2) - 19 januari (HBO Nordic)
”Lyckoviken” (s2) - 19 januari (Viaplay)
”Euphoria” (specialavsnitt, del 2) - 25 januari (HBO Nordic)
”Riverdale” (s5) - 25 januari (Netflix)
"Snowpiercer" (s2) - 26 januari (Netflix)
”Bonding” (s2) - 27 januari (Netflix)
 

Läs också: De 15 bästa nya tv-serierna från 2020

 
Vilka tv-premiärer under januari längtar du efter mest? Kommentera gärna nedan! 
| 2 januari 2021 17:00 |