Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 februari 2021 | 18:00

De 10 hetaste tv-premiärerna att underhålla dig med i februari

"Alla utom vi", "For All Mankind" och "Solar Opposites" är bara några av de nya serierna som får premiär i februari. Här hittar du de 10 hetaste titlarna!
Februari bjuder kanske inte på några av årets allra största och dyraste tv-satsningar, men med lanseringen av det vuxna Star-utbudet hos Disney+, fortsättningen av Apple Original-serien "For all Mankind" och den helt nya svenska tv-serien "Alla utom vi"... så finns det all anledning att vara peppad på våra kommande tv-premiärer.
 
Här nedan har jag därför tagit fram de tio tv-serier jag personligen ser fram emot mest under den kommande månaden. Fyll gärna på med dina egna tips i kommentarerna nedan!
 

"Firefly Lane" ("Vad som än händer") - 3 februari (Netflix)

 
 
Katherine Heigl ("Grey's Anatomy") och Sarah Chalke ("Scrubs") spelar två livslånga vänner, där vi får följa deras upp och nedgångar tillsammans genom tre olika tidslinjer. En romantisk dramaserie, som med tanke på att den landar hos Netflix när det finns väldigt lite konkurrens i just den genren... lär bli en given tittarsuccé. 
 

"Deadwater Fell" ("En mördare bland oss") - 6 februari (SVT)

 
 
David Tennant ("Doctor Who", "Good Omens") spelar en av huvudrollerna i miniserien "En mördare bland oss" (SVT:s översättning till "Deadwater Fell"), som kastar oss rakt in i handlingen när en till ytan perfekt familj plötsligt mördas av någon från det idylliska lilla samhället.
 

"Alla utom vi" - 12 februari (discovery+)

 
 
Björn Gustafsson och Alba August spelar huvudrollerna som Ola och Hilma, ett par som gör allt för att bli föräldrar... utan att lyckas. Ett faktum som bjuder på en både smärtsamt underhållande och rörande säsong, åtminstone under de sex första avsnitten som jag har fått ta del av på förhand. Oavsett vilket så är det här utan tvekan en serie som inte får missas under februari!
 

"Clarice" - 14 februari (Viaplay)

 
 
"Clarice" utspelar sig ett år efter händelserna i filmklassikern "När lammen tystnar" och låter oss följa FBI-agenten Clarice Starlings jakt på Buffalo Bill. Ett varningens finger ska dock höjas här, eftersom man inte har rättigheterna att använda sig av namnet "Dr. Hannibal Lecter" så bör man inte gå in med förhoppningarna om att det här ska bli en serie där vi kan få återse varken Anthony Hopkins eller Mads Mikkelsen.
 

"For all Mankind" - 19 februari (Apple TV+)

 
 
Den andra säsongen av den påkostade Apple Original-serien "For All Mankind" är äntligen här och låter oss fortsätta vår alternativa historiska berättelse om rymdkapprustningen mellan USA, Sovjet och Kina. Joel Kinnaman spelar fortfarande en av huvudrollerna medan tv-skaparen Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica", "Outlander") står för manus.
 

"Tribes of Europa" - 19 februari (Netflix)

 
 
Den tyska originalserien "Dark" är en av Netflix allra mest framgångsrika tv-serier någonsin, nu är frågan om den tyska sci-fi-satsningen "Tribes of Europa" kan lyckas få lika många nyfikna tittare att ge serien en chans. Serien utspelar sig år 2074, i följderna av en mystisk, global katastrof som drabbat vår planet.
 

"Coyote" - 21 februari (Viaplay)

 
 
"The Shield"-skådespelaren Michael Chiklis är tillbaka i ännu en hårdnackad huvudroll. Men den här gången så är det som en gammal gränsvakt, som hamnar på "fel sida" av gränsen och plötsligt befinner sig i en situation där han behöver hjälpa samma människor som han spenderat sin karriär åt att hålla utanför USA.
 

"Big Sky" - 23 februari (Star på Disney+)

 
 
David E. Kelley har skapat fler framgångsrika tv-serier än i princip alla andra tv-skapare, med serier som "Big Little Lies", "The Undoing", "Mr. Mercedes", "Goliath", "Boston Legal", "Alley McBeal" och "Advokatern" under bältet. "Big Sky" kommer att följa en privatdetektiv (Ryan Phillippe), som försöker att lösa ett mysterium med ett gäng försvunna kvinnor. I USA har serien redan sänts på ABC men här i Sverige får vi ta del av den när Star-utbudet lanseras hos Disney+.
 

"Solar Opposites" - 23 februari (Star på Disney+)

 
 
Justin Roiland, medskaparen och rösten bakom "Rick and Morty", fick ifjol chansen att skapa sin helt egna animerade Hulu-serie för vuxna. Den togs emot enormt väl av både kritiker och tittare men dök aldrig upp här i Sverige, men lyckligtvis kommer vi nu kunna att ta del av serien som även den blir en del av Star-utbudet i Disney+.
 

"Superman & Lois" - 23 februari (CW, i USA)

 
 
"Superman & Lois" har lyckats få till några riktigt fina "Man of Steel"-vibbar i den här pappa-versionen av Superman. Det är däremot fortfarande oklart exakt vilken streamingtjänst som kommer att visa serien här i Sverige... men med tanke på att CW är en del av HBO Max i USA, så lär serien förhoppningsvis leta sig över till HBO Nordic eller TNT här i Sverige (som ingår i samma koncern).
 

Läs också: Disney Plus utökas med Star - den nya vuxenkanalen med 300 nya titlar

 
Vilka tv-premiärer ser du fram emot mest under februari? Kommentera gärna nedan!
| 2 februari 2021 18:00 |