Solar Opposites 2020-

Komedi Animerat
USA
23 MIN
Engelska
Solar Opposites poster

Synopsis

"Solar Opposites" handlar om fyra utomjordingar som flyr sin exploderande planet och kraschlandar i ett inflyttningsklart hem i den amerikanska förorten. Men åsikterna kring jorden går isär. Korvo och Yumyulack ser bara föroreningar, konsumtion och den mänskliga svagheten medan Terry och Jesse älskar människorna och deras tv, skräpmat och allt roligt som finns att göra.
Ditt betyg
3.4 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
3
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
01
The Matter Transfer Array
2020-05-08
02
The Unstable Grey Hole
2020-05-08
03
The Quantum Ring
2020-05-08
04
The Booster Manifold
2020-05-08
05
The Lavatic Reactor
2020-05-08
06
The P.A.T.R.I.C.I.A. Device
2020-05-08
07
Terry and Korvo Steal a Bear
2020-05-08
08
Retrace-Your-Step-Alizer
2020-05-08

Recensent

Jonatan Blomberg

23 februari 2021 | 13:00

En blodig, härligt brutal och animerad Disney-serie för vuxna

Inte ens seriens skapare, som även ligger bakom hyllade "Rick and Morty", kan ta in faktumet att den brutala men tankeväckande och underhållande sci-fi-serien "Solar Opposites" kan ses i samma app som Disneys alla gamla filmklassiker.
Det är nog väldigt få som väljer att ge "Solar Opposites" en chans, utan att först ha hört talas om eller sett den sinnessjukt hajpade och hyllade tv-serien "Rick and Morty". Justin Roiland ligger tillsammans med Dan Harmon ("Community") bakom den senare, där han röstskådespelar båda titelkaraktärerna och är involverad i allt från manus till hur karaktärerna ska se ut. Det kommer med andra ord att finnas en hel del likheter mellan de båda serierna, men "Solar Opposites" är faktiskt ett projekt som Roiland har filat på tillsammans med Mike McMahan sedan 2006 - långt före framgångarna med "Rick and Morty".
 
Utöver de uppenbara likheterna kring hur exempelvis "Solar Opposites"-huvudkaraktären Korvo är smart och låter nästan precis som Rick - eftersom Roiland gör båda rösterna - samt att både animeringsstilen av huvudkaraktärerna och fonten på eftertexterna känns kusligt lik... så finns även samma sorts nästan fånigt underhållande typ av humor och och ton i båda serierna. Men när det kommer till "Solar Opposites" så har man skruvat upp det brutala en extra nivå samt låtit serien följa en mer tydligt rak handling, mer i stil med gamla sitcoms... där exempelvis "Tredje klotet från solen" har ett liknande upplägg.
 
Handlingen kretsar kring de asexuella, växbaserade utomjordingarna Korvo, Terry, Jesse och Yumyulack från planeten Schlorp. Efter att en asteriod förintade deras hemvärld så skickades ett gäng olika team ut i universum för att ta hand om en varsin Pupa - en slags levande superdator (ser ut som ett litet utomjordiskt husdjur) som en dag kommer att kunna konsumera hela sin nya värld och förändra klimatet så att alla schlorpianer kan slå rot och frodas där. 
 
I väntan på det oundvikliga övertagandet av vår planet så har det familjeliknande gänget försökt att bli en del av vårt samhälle, där hälften av gruppen (Terry och Jesse) fullständigt älskar allt med vår planet. Medan Korvo förfasas över vår självdestruktiva läggning och Yumyulack använder sin krympningspistol till att krympa alla otrevliga människor han stöter på och förvarar dem alla i ett gigantiskt terrarium på sitt rum. De krympta människornas öde blir dessutom en otroligt intressant och blodig sidohistoria, när ett samhälle i miniatyr (bokstavligt talat) börjar växa fram.
 
"Solar Opposites" blandar enkla och fåniga skämt kring olika små kulturkrockar mellan våra utomjordingar och vår populärkultur, som när Terry plötsligt upptäcker att alla barnprogram inte är baserade på verkliga händelser. Skämtet slutar däremot inte där utan tar givetvis en avsevärt mer komplicerad och oväntad vändning när det visar sig att utomjordingarna helt enkelt har teknologin att skapa en livs levande version av huvudpersonen ur favoritbarnprogrammet... där allt sedan urartar i ett rasande tempo och hela världen plötsligt hotas, från en minut till en annan.
 
Serien inkluderar även svordomar, mängder av blod... och sex mellan skolanställda, som skulle få Seymour Skinner och Edna Krabappel från "The Simpsons" att rodna. Ni vet, en typisk Disney-serie? Den långt mer barnvänliga versionen av Disney+ och den nylanserade vuxendelen Star är givetvis tänkt att hållas separat - för att lugna alla oroade föräldrar. Men saken är ändå att efter att man har ställt in sin 18 års-gräns i appen, så kommer streamingtjänstens nya Star Original-serier (till vilka "Solar Opposites" nu tillhör) att ligga sida vid sida med alla gamla Disney-serier från barndomen. Det är ett faktum som inte ens har hunnit sjunka in för seriens skapare ännu.
 
Den första säsongen av "Solar Opposites" når kanske inte riktigt hela vägen fram till samma extremt höga kvalitetsnivå, som kännetecknar praktiskt taget varje enskilt "Rick and Morty"-avsnitt. Men under vissa avsnitt är det inte långt ifrån. Med två ytterligare säsonger beställda så finns det dessutom gått om tid för den nya serien att utvecklas, chockera och underhålla mängder av vuxna Disney-prenumeranter under en lång tid framöver.
 
De två första avsnitten av "Solar Opposites" finns nu på Star hos Disney+, med fler nya avsnitt varje vecka.
| 23 februari 2021 13:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Solar Opposites
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu