Skribent

Andreas Samuelson

20 april 2016 | 18:00

De fyller 40 i år... men var tog de vägen?

Bland skådespelarna som fyller 40 i år finns flera avdankade stjärnor som försvann efter sina genombrott. Var tog de vägen?
Ibland känns vägen till filmstjärnestatus enklare än faktiskt kunna behålla den. Vi har sett många skådespelare som blivit affischnamn efter en eller flera storfilmer innan de försvunnit ur strålkastarljuset. Några av de fyller 40 i år - kan det vara dags för comeback?

Freddie Prinze Jr. (8 mars)
Den gamle tonårshunken fick sitt genombrott i “Jag vet vad du gjorde förra sommaren” och blev flickidol på allvar med “She’s All That”. Sedan följde en rad liknande men mindre framgångsrika romcoms samt kortlivade sitcomen “Freddie”. Fick en mindre comeback i “24” men senaste filmrollen var 2008. Är det efter 40 vi börjar ta de markerade ögonbrynen på allvar?

Danny Masterson (13 mars)
Den gamle barnskådisen var tveklöst den coolaste karaktären - pundaren Hyde - i populära sitcomen “That 70s Show”. Men som för många TV-stjärnor var det inte lika lätt att göra karriär på vita duken. Biroller i “Face/Off” och “Yes Man” hör till höjdpunkterna men komediserien “Men at Work” var ett bottennapp. Dags för en ordentlig filmroll så vi får se vad han egentligen går för.

Brittany Daniel (17 mars)
Inget större namn i just Sverige men hon och tvillingsyrran Cynthia var för ett tag en populär tonårsvariant av systrarna Olsen via TV-serien “Sweet Valley High”. Brittany drog längsta strået när det kom till filmrollerna men “Joe Dirt”, “Club Dread” och “White Chick” imponerade inte många. Kan hon undkomma dum-blondin-facket med TV-rollerna “It’s Always Sunny in Philadelphia” och “The Game”?

Amy Smart (26 mars)
Hade allt Hollywood önskade - en snygg blondin med talang. Hon visade att hon kunde vara rolig i “Road Trip”, dramatisk i “Butterfly Effect”... men ändå uteblev det där stora genombrottet. Gästspel i “Scrubs” och sex med Jason Statham i “Crank”-filmerna hjälpte föga. Utan jobb är hon inte men vi vill se henne i den tunga roll hon förtjänar.

Melissa Joan Hart (18 april)
I branschen sedan fyra års ålder, blondinen blev hela världens tonårshäxa med TV-serien “Sabrina tonårshäxan” som gick hela sju år. Det blev även TV-filmer och en animerad serie men filmkarriären, främst försöket att hänga på tonårstrenden med “Drive Me Crazy” gick sådär. Senast parades hon ihop med en annan tonårsstjärna, Joey Lawrence (“Blossom”) för kortlivade sitcomen “Melissa & Joey”. Vad framtiden har utstakat återstår att se.

Seann William Scott (3 oktober)
En majoriteten av fansen till “American Pie” lär svara Stifler om du frågar om deras favoritkaraktär. Och Scott fick gott om utrymme i uppföljarna såväl som i en rad andra komedier med varierande kvalité. Men en rejäl brist på sevärda filmer samt missbruksproblem som ledde till rehab satte käppar i hjulet för karriären. Kan vi hoppas att han som äldre, visare (?) kan bidra med sin charm till några bra filmer?

Alicia Silverstone (4 oktober)
En av 90-talets hetaste tonåringar uppmärksammades i två Aerosmith-videos och thrillern “Svart oskuld” innan hon blev superstjärna med kultfilmen “Clueless”. Dessvärre räckte inte talangen till att välja lika bra filmer och med hånade rollen som Batgirl i “Batman & Robin” var den döda stjärnstatusen ett faktum. Håller sig fortfarande aktiv och har även producerat en del men vi hoppas att hon som 40-åring kan få en ordentlig comeback.

Piper Perabo (31 oktober)
Söt och charmig som få, Perabo stal våra hjärtan i guilty pleasure-rullen “Coyote Ugly” men lyckades mindre bra med att välja bra roller efter det. Med undantag för biroller i “The Prestige” och “Looper” var det få rullar som gav henne chansen att visa upp sin talang. Kanske kan Golden Globe-nominerade rollen i TV-serien “Covert Affairs” leda till mer seriösa roller.

Anna Faris (29 november)
Bland alla kiss- och bajsskämt i “Scary Movie”-filmerna så stack härliga komedienen Faris ut med sin outtröttliga hjältinna Cindy. Hon medverkade även i kreddiga filmer som “Lost in Translation” och “Brokeback Mountain” men tyvärr även i många usla komedier. Den privata mammarollen och maken Chris Pratts framgångar gav henne en paus men efter huvudrollen i relativt populära serien “Mom” vill vi se mer!
| 20 april 2016 18:00 |