Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 augusti 2020 | 14:00

De 6 hetaste nya tv-serierna sommaren har kvar att erbjuda

Sommaren 2020 börjar lida mot sitt slut, men det finns fortfarande ett gäng nya tv-serier som definitivt är värda en chans!
Sommarens sista månad bjuder lyckligtvis på ett gäng helt nya tv-serier, som verkligen ser ut att vara värda att ge en chans. Även den femte säsongen av "Lucifer" (21 augusti) och den sista säsongen av "The Rain" (6 augusti) släpps på Netflix under månaden, men där misstänker jag att de båda seriernas många fans redan har full koll på att de kommer att dyka upp under augusti. 
 
Därför har jag plockat fram de sex helt nya tv-serierna som jag själv är mest peppad på att ge en chans under augusti här nedan. Tipsa gärna de andra läsarna med de serier du själv ser mest fram emot under augusti i kommentarerna!
 

"The Fugitive" - 3 augusti (Quibi)

 
 
Quibi får väl fortfarande anses vara lite av en doldis bland streamingtjänsterna idag, men "The Fugitive" är utan tvekan deras mest ambitiösa produktion hittills. Kiefer Sutherland spelar agenten som jagar Boyd Holbrooks oskyldiga (?) rymling.
 

"Star Trek: Lower Decks" - 6 augusti (CBS All Access)

 
 
Animeringsstudion bakom "Big Mouth" har fått ta sig an en animerad "Star Trek"-serie, som kommer vara riktad mot vuxna och vara den första komediserien som utspelar sig i Star Treks utökade universum.
 
Uppdaterat: Det stod tidigare att "Star Trek: Lower Decks" skulle sändas på Amazon Prime, detta stämmer inte för Sverige meddelar en trovärdig källa med insyn. Det kommer däremot att avslöjas "inom kort" var serien kommer att sändas utanför Nordamerika.
 

"Ted Lasso" - 13 augusti (Apple TV+)

 
 
"Ted Lasso" är baserad på karaktären med samma namn som Jason Sudeikis spelade i en rad reklamfilmer i USA, när Premiere League skulle börja sändas i USA för första gången. Med hjälp av Bill Lawrence, skaparen bakom "Scrubs" och "Spin City", har man utvecklat karaktären och skapat en hel serie om en amerikansk fotbollscoach - som plötsligt värvas som coach för en Premier League-klubb, trots att han inte kan reglerna för vad han själv kallar för "soccer".
 

"Dirty John: The Betty Broderick Story" - 14 augusti (Netflix)

 
 
Den andra säsongen av antologiserien "Dirty John" låter oss dyka rakt ned i vad som visar sig vara ett särskilt olyckligt äktenskap. "The Betty Broderick Story" (namnet på den nya säsongen) är likt den första säsongen baserad på verkliga händelser och den här gången kommer vi att få se Christian Slater och Amanda Peet i huvudrollerna.
 

"Partisan" - 16 augusti (Viaplay)

 
 
Fares Fares och Johan Rheborg möts i en av Viaplays mest intressanta nya tv-serier på väldigt länge. Redan i trailern så märks det att den här serien påminner mer om internationella produktioner från kvalitetskanalen FX än ytterligare en "vanlig svensk kriminalare".
 

"Lovecraft Country" - 17 augusti (HBO Nordic)

 
 
En av årets mest efterlängtade premiärer är snart här. Jag har redan fått ta del av halva den första säsongen men eftersom embargot inte har släppts ännu så tänker jag bara avslöja; att de 3 första minuterna (i det första avsnittet) sannolikt kan ha kostat mer att göra - än vad resten av den här listans hela säsonger har kostat tillsammans. Vi kommer med andra ord få en skräcksäsong med äventyrskänsla, som dessutom känns riktigt påkostad.
 

Läs också: "Lucifer" är tillbaka med en twist i nya säsongen

 
Vilka tv-serier ser du mest fram emot under augusti? Kommentera gärna nedan!
| 2 augusti 2020 14:00 |