Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 maj 2022 | 18:00

De 5 mest intressanta spelen som släpps i maj 2022

Svartvita samurajer, "Evil Dead"-action, vampyrer och klassiker väntar i spelväg under maj.
Efter ett ganska ljummet april när det gäller spelsläpp, ser maj något ljusare ut. Här väntar både skräckfilmsspel, indietitlar och klassiska arkadspel i ny skrud.
 
Här är de hetaste spelsläppen under maj 2022.
 

"Trek to Yomi"

 
 
Med inspiration från både Akira Kurosawas samurajfilmer och spelet "Ghost of Tsushima" ser indietiteln "Trek to Yomi" ut som en riktigt spännande och filmisk historia.
 
Här spelar du som den unga samurajen Hiroki, som ger sig ut på en resa för att skydda sin by och de han älskar efter att hans mästare gått bort. Med estetik från klassiska samurajfilmer och en svartvit stil ser det onekligen ut att bjuda på en filmisk spelupplevelse.
 
Spelet ser ut att bjuda på utmanande strider mot argsinta samurajer och övernaturliga varelser sett från ett 2D-perspektiv, så det här är nog värt att hålla ögonen öppna för.
 
Datum: 5 maj
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch och PC
 

"Evil Dead: The Game"

 
 
Genom åren har det gjorts några taffliga försök att göra spel av Sam Raimis klassiska skräckfilmer, men inget verkar lika troget som det kommande "Evil Dead: The Game".
 
I spelet ser vi hjälten Ash Williams (spelad av Bruce Campbell), Kelly och Pablo från tv-serien "Ash vs Evil Dead" kämpa mot demoner i ett spel där samarbete är vägen till räddning.
 
På olika kartor som den klassiska stugan i skogen, till ett medeltida slott från "Evil Dead 3: Army of the Darkness" gäller det att kämpa mot olika demoner - eller spela som dem. Det ser onekligen ut att kunna bli ett underhållande spel för fans av filmerna. Groovy!
 
Datum: 13 maj
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch och PC
 

"Vampire: The Masquerade - Swansong"

 
Spelar du mycket papper- och penna-rollspel har du troligtvis kommit i kontakt med "Vampire: The Masquerade" på ett eller annat sätt. Nyligen släpptes det tävlingsinriktade spelet "Vampire: The Masquerade - Bloodhunt", men "Swansong" är ett mer berättelsedrivet vampyräventyr.
 
Spelet utspelar sig i ett Boston där vampyrer existerar i skuggorna av mänskligheten. Du spelar som tre olika vampyrer med olika världsbild. Galeb från den adliga klanen Ventrue, Amazon-vampyren Emem från klanen Toreador och Leysha från den galna klanen Malkavian. De tre undersöker kopplingen mellan en dödskjutning och andra märkliga händelser i staden.
 
Eftersom att du spelar som vampyrer har du olika förmågor att använda dig av, som påverkar hur du tar dig fram under äventyret. Förutom att du måste göra moraliska val, gäller det att hålla sig undan nyfikna människor. Det låter helt klart som något för fans av spel som "The Walking Dead" eller vampyrgenren i stort.
 
Datum: 19 maj
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch och PC
 

"Sniper Elite 5"

 
 
"Sniper Elite 5" är den senaste delen i den prisbelönta skjutserien, där vi följer prickskytten Karl Fairburne under olika händelser i andra världskriget.
 
Det femte spelet utspelar sig i Frankrike 1944, under ett hemligt uppdrag tillsammans med den franska motståndsrörelsen. De upptäcker snabbt ett hemligt nazistprojekt som hotar världen: Operation Kraken.
 
Med avancerade vapen, realistiska kartor och spännande uppdrag du kan ta dig an ensam eller tillsammans med en kompis låter "Sniper Elite 5" som ett hårresande krigsspel.
 
Datum: 26 maj
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One och PC
 

"Pac-Man Museum+"

 
 
"Pac-Man Museum+" är en matig samling med 14 spel från den gula bollens över 40-åriga historia - allt presenterat i en härligt nostalgisk arkadhall du kan utforska och dekorera.
 
Här finns allt från originalet "Pac-Man" från 1980, "Pac-Land", "Pac-Attack" till senare titlar som "Pac-Man Championship Edition" och "Pac-Man 256".
 
Det låter som en riktigt härlig samling för de som älskar att äta pluppar och jaga spöken, men jag kan helt klart undra varför det galet märkliga "Pac-Man 2: The New Adventures" inte finns med i samlingen.
 
Datum: 27 maj
Plattform: Xbox Series X/S, Playstation 4, Xbox One, Switch och PC
 
Vad ska du spela i april?
| 1 maj 2022 18:00 |