Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

8 juli 2018 | 22:00

De 5 bästa miniserierna att spendera sommaren med hos HBO Nordic

När det kommer till fantastiska miniserier är HBO Nordics utbud väldigt svårslaget - här hittar du en lista på fem av deras allra bästa sommar-miniserier.
HBO har länge gjort tv-filmer och miniserier som har prenumererat på vinster i Emmykategorin för bästa miniserie/tv-film. När vi dessutom slänger på ett "Nordic" efter HBO och plötsligt kan ta del av även FX:s och Showtimes grymma miniserier i en och samma app - så finns det så många bra att välja på att jag tvingas hitta på någon form av regel för att sålla bland titlarna.
 
Här nedan har jag därför satt ihop en lista på de fem bästa miniserierna hos HBO Nordic, som alla på ett eller annat sätt utspelar sig under sommaren - och inte får vara äldre än fem år. Vilket gör att självklara val som "Fargo" (vinter-serie), "Band of Brothers" (för gammal) och "Big Little Lies" (som nu får en andra säsong och därför inte borde räknas som en miniserie längre) faller bort.
 

"Patrick Melrose" (2018)

 
 
Finalavsnittet sändes för blott en månad sedan och markerade då slutet på en av årets starkaste nya tv-serier. Benedict Cumberbatch gör utan tvekan sitt livs bästa roll - med en insats som kommer göra honom oslagbar på de kommande prisgalorna. Det är visserligen tunga ämnen som lyfts, men med endast fem somriga avsnitt är det en perfekt serie att beta av under sommarkvällarna.
 

"Sharp Objects" (2018)

 
 
Den femfaldigt Oscarsnominerade Amy Adams gör huvudrollen i HBO:s stora sommarsatsning "Sharp Objects". Jag har fått kika på säsongen, som har officiell premiär imorgon, i förväg och kan inte göra annat än rekommendera den av hela mitt tv-hjärta. Jean-Marc Vallée ("Big Little Lies") står för en drömsk och vacker regi - där Adams är precis lika övertygande som Benedict Cumberbatch (i "Patrick Melrose").
 

"The Night Of" (2016)

 
 
För två somrar sedan var det "The Night Of" som var HBO:s heta sommarsatsning. Det hela börjar under en varm sommarnatt och slutar med en hemsk genomgång av det amerikanska rättssystemet. Serien bjöd dessutom på oerhört starka rollprestationer från nästan alla inblandade - vilket märktes på Emmygalan som följde när serien knep flest nomineringar inom kategorin för miniserier.
 

"True Detective" (2014)

 
 
Den första säsongen av "True Detective" har gått till historien som en av de allra bästa miniserierna på väldigt länge. Matthew McConaughey och Woody Harrelson levererade två fullständigt utsökta rollprestationer - i en minst sagt svettig och sommarhet miniserie. Säsongen som kom därefter är helt fristående och är inget måste, även om den fått lite väl oförtjänt dåligt rykte. Oavsett vilket är den första säsongen ett måste nu under sommaren, om du inte hunnit ta dig an serien ännu.
 

"Trust" (2018)

 
 
Vi avslutar listan med ännu en miniserie från i år. Ibland är film och tv-världen lite väl rolig, som när det var tänkt att två stycken "Djungelboken"-filmer (oberoende av varandra) skulle släppas väldigt tätt inpå varandra. Lika lustigt blev det när Ridley Scott-filmen "All the Money in the World" och Danny Boyle-serien "Trust" bestämde sig för att porträttera samma historiska händelse - bara några få månader ifrån varandra.
 
Men tack vare detta, står det nu en gång för alla klart att miniserier är att föredra framför film. "Trust" är nämligen överlägset bättre, tack vare möjligheten att fördjupa sig i seriens många karaktärer. Där Harris Dickinson bjuder på en riktig genombrottsroll med sin huvudroll som det kidnappade Getty-barnbarnet. 
 

Läs också: Möt Harris Dickinson - som imponerar i kidnappningsdramat "Trust"

 
Vilken av HBO Nordics miniserier kommer du att spendera sommaren med? Kommentera gärna nedan!
| 8 juli 2018 22:00 |