Film

Skribent

Fabian Nordlander

9 oktober 2015 | 18:00

De 3 filmerna Marvel borde göra härnäst

Marvel lägger till tre ytterligare filmer på sitt schema som sträcker sig till år 2020. Ingen vet vilka än, men vi har några förslag.
New York Comic Con har nu dragit igång och det tog inte lång tid förrän nyheterna kom flödande. Under sommarens San Diego Comic Con var Marvel tysta som möss och hade inte ens en panel, så att de kommer ut nu med stortrumman är inte så konstigt. Så vad var nyheten?

Marvel skjuter ännu en gång upp premiärdatumen för “Black Panther” och “Captain Marvel” för att ge plats åt “Ant­-Man and The Wasp” som blir uppföljaren till sommarens Marvel­-succé. Men vad som också dök upp på schemat var tre filmer utan titel som ska komma ut 2020, detta är troligtvis Marvels Fas 4.

Men vilka filmer är dessa tre? Är det bara massa uppföljare och spinoffs till Marvels nyvunna Spider-­Man eller är det nya fräscha titlar tagna från de icke adapterade seriesidorna? Ingen vet och därför är det fritt fram för spekulationer. Här är våra 3 toppval för Marvels kommande filmer!

3. Miss MarvelSuperhjältinnan som tagit serietidningsvärlden med storm. Denna hjälte ska inte blandas ihop med Captain Marvel, ett misstag som lätt görs. Den nuvarande Captain Marvel, Carol Danvers som snart dyker upp på filmduken, började i serierna som Miss Marvel. Hon uppdaterades senare som Captain Marvel och titeln “Miss” skrotades. Men det var bara för ett år sedan som en ny person tog titeln. Den muslimska tonårsflickan Kamala Khan blir exponerad av det giftiga molnet som gör människor till Inhumans, hon får krafter och tar sig an titeln från sin största idol Captain Marvel.

Kamala bor New York och lever ett normalt tonårsliv med alla problem som medkommer. Hon är en modern Peter Parker som fungerar bättre i en moderna kontext, hon är nördig, utstött och osäker. För låt oss vara ärliga, att vara en vit nördkille är ganska hippt nu för tiden, kolla bara på Andrew Garfield. Detta vore ett perfekt nästa steg för Marvel om de vill bredda sina vyer, denna film skulle tilltala en yngre publik som söker någon att relatera till. Tro mig, vi alla älskar Tony Stark men ingen kan relatera till honom.

2. Black WidowKaraktären blir lika illa behandlad som Tony Starks garage. Black Widow, trots hennes popularitet har haft svårt att få andra gigs än som biroll i Avengers. Hon får knappt actionfigurer eller plats på posters, och för att inte tala om en solofilm. Black Widow var en karaktär som gjorde en förvånadsvärd succé på bioskrämen, hon började som en detalj i “Iron Man 2” men gavs ett djup och karaktärsdrag tack vare Joss Whedon och hans “Avengers”. Sedan dess har hon varit en favorit hos fans och unga flickor har haft en ingång till Marvels universum. Detta var en oväntad succé.

Men varför har Marvel inte kapitaliserat på detta? De sitter på guld. DC Comics kommer snart rulla ut sin populäraste hjältinna Wonder Woman medan Marvel sitter på sina händer. Marvel kan nu utvidga sina genrer med att göra en ren spionfilm i gammal Bond-­anda. Spiongenren är större än någonsin och ingen har fokuserat på en kvinnlig spion än. Vad ska stjärnorna på himlen behöva visa för att Marvel ska växla om? Förhoppningsvis ser vi nu vår älskade Black Widow på ett soloäventyr 2020.

1. HulkenEtt filmexperiment som gick snett.

Hulken har haft det svårt på den stora skärmen, ända sedan starten. Ang Lees “Hulken” från 2003 gav oss inte mer än uttrycket “You won’t like me when I’m Ang Lee” och en bitter eftersmak. Och för er som tror att nuvarande Marvel Studios inte misslyckats en enda gång glömmer 2008. Marvel Studios skulle lansera sitt enade universum med två filmer, “Iron Man” och “The Incredible Hulk”. En av dem var en enorm succé, den andra var så illa att Marvel har kollektivt förträngt den. Så stackars Bruce Banner har inte vart så uppskattad sedan Lou Ferrigno målades grön.

Men sen kom halvguden Joss Whedon med hjälp av Mark Ruffalo och gjorde karaktären rättvisa. Efter “Avengers” var Hulken helt plötsligt allas favoritkaraktär och vi ville ha mer. Ruffalo gav inte bara Banner en djupare karaktär, han gjorde nämligen samma sak med Hulken och fann en länk mellan människa och monster. Något som saknats i tidigare versioner. Nu vill vi alla ha en solofilm med vårt favoritmonster. Marvel har nu möjlighet att rätta tidigare misstag och dra ett sträck över det förflutna, de kan nu göra en fantastisk Hulken-­film med rätt verktyg. Hulken förtjänar denna film lika mycket som oss. Snälla gör den!

Vilken Marvel­film vill ni se härnäst, uppföljare, remake eller en ny karaktär?
| 9 oktober 2015 18:00 |