Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 februari 2022 | 10:30

DC visar upp mer av årets 4 superhjältefilmer

Se skryttrailern med nya klipp ur "Black Adam", "The Flash" och "Aquaman and the Lost Kingdom".
DC spänner musklerna ordentligt i år. 2022 blir första året då superhjältestudion släpper hela fyra filmer på bio - vanligtvis blir det en eller max två.

Redan den 4 mars kickar "The Batman" igång superkalaset. Robert Pattinson spelar huvudrollen i en reboot som presenterar oss för en yngre, dyster och hämndlysten Bruce Wayne i början av sin karriär som maskerad brottsbekämpare i Gotham City. Matt Reeves står för regin, och vi får möta ikoniska karaktärer som Penguin, Riddler och Catwoman.

Sommaren tillhör "Black Adam", en spinoff till "Shazam!" där Dwayne Johnson axlar rollen som mäktig antihjälte. I den nya skryt-trailern får vi bland annat se snabba klipp på Aldis Hodge som Hawkman, Noah Centineo som Atom Smasher och Pierce Brosnan som Doctor Fate. Biopremiär 29 juli.

I höst är "The Flash" tillbaka. Ezra Miller stal showen i "Justice League" och får nu äntligen stå i centrum i sin första solofilm. Handlingen tar den supersnabbe hjälten tillbaka i tiden då han försöker förhindra sin mors död. Men att mixtra med tidslinjer gör man inte utan konsekvenser. Premiär 4 november.

Sist men inte minst kommer "Aquaman and the Lost Kingdom" på bio i mitten av december. Den andra filmen om havets hunkige beskyddare (och den 13:e titeln i DCEU) regisseras återigen av James Wan. Trailern visar oss några av de första klippen på Jason Momoa i den efterlängtade uppföljaren.
 
 
Vilken av DC-filmerna ser du mest fram emot? Kommentera nedan.
| 12 februari 2022 10:30 |