Film

Skribent

MovieZine

1 februari 2023 | 19:30

"DC kommer må bra av en ren och fräsch nystart"

Ut med det gamla, in med det nya. Serietidningsnörden Fredrik Adolvsson ger tummen upp till James Gunns och DC:s framtidsplaner.
Det händer grejer i DC:s universum, minst sagt. Studions nya vd-par James Gunn och Peter Safran har stormat in och börjat möblera om, sparka gamla superhjältar och rita om framtiden för de kommande 8-10 åren. Igår presenterades en maffig plan för Chapter 1, bestående av tio nya filmer och tv-serier.
 
Vad kan vi vänta oss egentligen? Vi frågade Fredrik Adolvsson, gammal MZ-skribent och serietidningsfantast, om hur han ser på DC:s löften.
 
Dina spontana tankar efter gårdagens nyhetsbomb?
 
- Jag är väldigt peppad. Kanske mer peppad än jag någonsin varit på filmer och tv-serier från DC. Spontant känns projekten som det DC jag föredrar, vars karaktärer verkligen skiljer sig från Marvels typ av hjältar.
 
Large 4a1c46a257ec0d1250b3145e1b691058 authoroity dcu
 
Vilka projekt gör dig mest taggad?
 
- Svårt att säga säkert. "The Authority" ligger bra till, känns som det projektet kan lyckas med vad "Zack Snyders Justice League" ville vara. Eller "Superman: Legacy". Det var länge sedan vi fick en riktigt bra film med Superman, och ännu längre sedan vi fick en film som förstår karaktären. Jag tror det här kan vara den.
 
Finns det något i allt detta som gör dig orolig?
 
- Inte direkt. Åtminstone inte vad gäller projekten i sig. Däremot finns det en hel del fans som är orimligt arga på James Gunn, långt innan vi ens fått se något av någon av filmerna, och de är inte rädda för att göra sig hörda på sociala medier.
 
- Så å ena sidan kan jag vara orolig för att det ska påverka hur projekten tas emot, men å andra sidan tror jag också att Gunn kan övervinna det här och nå ut till den större massan som inte har en aning om vad som händer på Internet. Lite som att en stor del av MCU:s succé berodde på att de kunde dra publik som inte hade det minsta intresse av serietidningarna.
 
 
Är det rätt att kicka Cavill, Gadot och de etablerade hjältarna som fans ändå gillar?
 
- Med ett kort, osentimentalt ord: Ja. Jag hade gärna sett Cavill i en bra Superman-film, jag såg verkligen fram emot en tredje "Wonder Woman", och jag tycker Ben Affleck är den bäste Batman på film. Men om det är något DC:s filmuniversum kommer må bra av, så är det en ren och fräsch nystart.
 
Ska James Gunn lyckas få DCU på rätt spår igen?
 
- Jag tror inte det är garanterat (inget är), och publiken är ett oförutsägbart väsen, men jag tror absolut att han har alla möjligheter. Om någon kan, så är det han.
| 1 februari 2023 19:30 |