Film

Skribent

Anders Eklöf

19 juli 2021 | 08:27

DC-filmen "Black Adam" är färdiginspelad

Skådespelaren Dwayne Johnson menar att "Black Adam" kommer förändra maktstrukturen i DC-universumet.
DC-filmen och "Black Adam" är färdiginspelad, meddelar stjärnan Dwayne Johnson på Twitter
 
- "Black Adam" var en otrolig resa. Det svåraste åtagande under hela min karriär både fysiskt och mentalt, men värt varje sekund. Jag är gränslöst tacksam till mina 1000+ besättningsmedlemmar, skådespelare och regissören Jaume Collet-Serra. Hierarkin av makt i DC-universumet håller på att förändras, skriver han. 
 
 
"Black Adam" är en prequel till "Shazam" från 2019. Tusentals år innan Billy Batson blev en superhjälte, valde trollkarlen Shazam en annan utvald - egyptiern Teth-Adam. Black Adam var en hjälte till en början, men blir mer av en skurk efter att hans hunger för makt blir för stor. Det leder till att han blir utvisad av Shazam. Nu har han återvänt till jorden i vår tid efter att ha insett sina misstag och vill rentvå sitt namn. 
 
 
Filmen regisseras av Jaume Collet-Serra, som tidigare regisserat Dwayne Johnson och Emily Blunt i den kommande Disney-filmen "Jungle Cruise". Andra skådespelare som medverkar är Pierce Brosnan, Aldis Hodge, Noah Centineo och Quintessa Swindell. 
 
Föregångaren "Shazam" fick betyget 4 av 5 här på MovieZine som är "ett underhållande familjeäventyr som borde roa både DC-fans och de som vanligtvis inte lockas av serietidningsfilm".
 
Den har en uppföljare på gång kallad "Shazam: Fury of the Gods", som släpps sommaren 2023. 
 
"Black Adam" har planerad biopremiär den 29 juli nästa år. 
 
Vad vet du om antihjälten Black Adam? Vad tyckte du om "Shazam"?
 
| 19 juli 2021 08:27 |