Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 maj 2023 | 09:00

David Harbour och Jodie Comer spelar huvudrollerna i nytt skräckspel

Det svenskutvecklade skräckspelet är redo att få oss att rysa senare i höst, med David Harbour och Jodie Comer i huvudrollerna.
För ett tag sedan kunde vi rapportera om att den svenska studion Pieces Interactive ("Magicka 2") arbetar på ett nytt spel i den klassiska skräckspelsserien "Alone in the Dark", som tar spelaren tillbaka till 1920-talets New Orleans och en hemsökt herrgård.
 
I spelet tar du kontrollen över antingen Edward Carnby eller Emily Hartwood, som får uppleva berättelsen från olika perspektiv. Handlingen kretsar kring att Emily ger sig ut för att leta efter sin försvunna farbror, som anlitar privatdetektiven Edward.
 
Nu är det klart att "Stranger Things"-skådespelaren David Harbour spelar rollen som Edward, medan Jodie Comer ("Free Guy", "The Last Duel") är Emily.
 
 
 
- Även om Edward och Emily kan gå igenom samma övergripande händelser i "Alone in the Dark", kommer båda karaktärerna att tolka sin resa olika genom sina reaktioner på sina miljöer – och några unika berättelseögonblick. De har var och en sina egna starka personligheter och bakgrundshistorier, och invånarna i Derceto kommer att behandla dem på sitt eget sätt, skriver utvecklarna.
 
Spelet ska vara inspirerat av det första"Alone in the Dark"-spelet från 1992 och lånar karaktärer, platser och tematik från de tre första i serien. Manuset skrivs av Mikael Hedberg, som jobbat med spel som "Soma" och "Amnesia: The Dark Descent".
 
5bcd3587060c4168c6c20325f142f2c2 52918726125 6f414fcae7 h
 
Teamet har även anlitat serietecknaren Guy Davis för att skapa monstren i spelet, som tidigare samarbetat med Guillermo del Toro i filmer som "Pacific Rim", "Crimson Peak" och "The Shape of Water".
 
Är du sugen på att testa spelet har en prolog med namnet "Grace in the Dark" dykt upp, där du spelar som 11-åriga Grace Saunders som utforskar ett sjukhus.
 
"Alone in the Dark" släpps till Playstation 5, PC och Xbox Series X/S den 23 oktober.
 
Har du spelat tidigare "Alone in the Dark"-spel?
| 26 maj 2023 09:00 |