Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 augusti 2022 | 13:00

Skräckspelet "Alone in the Dark" får remake av svenska utvecklare

Skräcken återvänder när svenska utvecklarna Pieces Interactive ger nytt liv till klassikern "Alone in the Dark".
1992 släpptes skräckspelet "Alone in the Dark", som anses vara ett av de allra första titlarna i genren "survival horror", som bland annat inspirerade "Resident Evil".
 
Nu är det klart att den svenska studion Pieces Interactive ("Magicka 2") utvecklar en remake av spelet tillsammans med utgivarna THQ Nordic, som tar spelaren tillbaka till 1920-talets New Orleans och den hemsökta herrgården Derceto Manor.
 
 
 
Manuset skrivs av Mikael Hedberg, som tidigare arbetat på andra skräckspel som "Soma" och "Amnesia: The Dark Descent". Berättelsen sägs vara inspirerad av originalet och lånar karaktärer, platser och tematik från de tre första spelen i "Alone in the Dark"-serien.
 
I spelet tar du kontrollen över antingen Edward Carnby eller Emily Hartwood, som får uppleva berättelsen från olika perspektiv. Handlingen kretsar kring att Emily ger sig ut för att leta efter sin försvunna farbror, som anlitar privatdetektiven Edward.
 
Tillsammans tar de sig till mentalsjukhuset Derceto, som visar sig innehålla portaler till mardrömsvärldar och livsfarliga monster.
 
För att skapa dessa monster har THQ Nordic anlitat serietecknaren Guy Davis, som samarbetat med Guillermo del Toro i filmer som "Pacific Rim", "Crimson Peak" och "The Shape of Water".
 
Det nya "Alone in the Dark"-spelet har varit under utveckling sedan 2019 och kommer till Playstation 5, PC och Xbox Series X/S vid ett okänt datum.
 
Spelen har filmatiserats flera gånger, som "Alone in the Dark" från 2005 av kalkonregissören Uwe Boll och Christian Slater i huvudrollen. Även "Alone in the Dark: The New Nightmare", som anses vara en av de sämsta filmerna någonsin.
 
Vad har du för relation till skräckserien?
| 13 augusti 2022 13:00 |