Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

7 januari 2019 | 22:00

David Fincher och Tim Miller gör animerat åt Netflix

Antologiserien ”Love, Death & Robots” kommer att bestå av 18 kortfilmer för vuxna.
David Fincher ("Gone Girl") och Tim Miller ("Deadpool") är två grymma filmskapare som snart ska få jobba ihop på ett spännande projekt.

Det har just blivit officiellt att duon producerar en animerad serie åt Netflix som går under titeln "Love, Death & Robots". Det blir en antologi med 18 fristående historier som täcker genrer som sci-fi, komedi, skräck och fantasy.
 
Avsnitten, mellan 5-15 minuter långa, animeras i alla möjliga visuella stilar.
 
 
- "Love, Death & Robots" är mitt drömprojekt. Det kombinerar min kärlek till animation och fantastiska berättelser. Midnattsfilmer, serietidningar och fantasy-fiktion har inspirerat mig i årtionden, men det har mest varit något för en subkultur av nördar, som mig själv. Jag är jävligt glad att landskapet har ändrats så att animerat för vuxna kan nå ut bredare, kommenterar Tim Miller.
 
 
Miller och Fincher har tidigare jobbat ihop då den förstnämnde skapade den läckra inledningssekvensen i thrillern "The Girl with the Dragon Tattoo".
 
Tim Miller är närmast aktuell som regissör på den sjätte "Terminator"-filmen, medan David Fincher förväntas börja spela in "World War Z 2" i sommar.
| 7 januari 2019 22:00 |