Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 april 2024 | 11:00

David Fincher tuffar vidare - gör remake av klassisk Hitchcock-thriller

Två främlingar på ett tåg byter mord med varandra i den här thrillern, baserad på romanen av Patricia Highsmith.
Efter förra årets "The Killer" ser David Fincher ut att fokusera på mördare igen, men den här gången av det mindre professionella slaget.
 
World of Reel ropar nu ut att en remake av Alfred Hitchcocks "Främlingar på tåg" står näst på tur i tidtabellen. Den är baserad på romanen av Paricia Highsmith (ett högaktuellt namn tack vare nya Netflix-serien "Ripley"), som handlar om två främlingar som stöter på varandra på ett tåg. De har båda människor i sina liv de vill bli av med, och gör upp om att helt enkelt byta ord med varandra för att inte åka fast. Men är det på skämt eller allvar?
 
Filmen, som enligt uppgift bara kommer heta "Strangers" (förkortat från originaltiteln "Strangers on a Train"), har varit stått på Finchers körschema förut. 2015 rapporterades den skulle göras med Gillian Flynn ("Gone Girl") på manus och Ben Affleck framför kameran, men om det fortfarande är aktuell eller om Fincher kommer plocka upp nya passagerare är ännu oklart.  
 
"Främlingar på tåg" har tidigare gjorts om i en mer urspårad version, som mörka komedin "Släng morsan av tåget" med Billy Crystal och Danny DeVito.
 
När David Finchers "Främlingar på tåg" rullar in på stationen finns det ännu inga uppgifter om.
 
 

Läs också: 5 David Fincher-filmer som aldrig blev av (och varför)

 
| 7 april 2024 11:00 |