Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 oktober 2021 | 08:00

David Fincher producerar "Voir" - en dokumentärserie om film

Netflix nya satsning ”Voir” låter som ett måste för alla filmälskare.
Filmregissören David Fincher har ett pågående samarbete med Netflix, och igår avslöjades deras nästa gemensamma projekt. Tyvärr är det inte en ny Fincher-film som står runt hörnet - men något lika trevligt för oss filmälskare.

”Mank”-regissören producerar nämligen en dokumentärserie som beskrivs som ”visuella essäer som hyllar filmkonsten” med avsnitt mellan 10-30 minuter. Fincher producerar tillsammans med sin namne David Prior, som tidigare gjort bakomfilmer till bland annat ”Panic Room”, ”Zodiac” och ”The Girl with the Dragon Tattoo”.

Ett av de fristående avsnitten görs av filmskribenten Drew McWeeny. Han förklarar i sin blogg att ”Voir” inte liknar något annat program om film: ”Vi försöker inte sälja något och vi intervjuar ingen om Marvels nya film. Alla vi tacklar olika idéer, något som gör oss nyfikna eller upprörda och som har med film att göra.”

Serien ”Voir” kommer få sin premiär på filmfestivalen AFI Fest i Los Angeles i november, och ”kommer snart” till en streamingtjänst nära dig.
 
 
Fincher har faktiskt även en ny långfilm på gång. Michael Fassbender och Tilda Swinton spelar huvudrollerna i ”The Killer” som spelas in inom kort.
| 14 oktober 2021 08:00 |