Film

Skribent

Jakob Åsell

24 april 2020 | 15:00

David F. Sandberg: "Att bli Hollywood-regissör har alltid varit mitt hemliga mål"

Moviezines Jakob Åsell har pratat med den svenske "Shazam!"-regissören om verkligheten bakom kulisserna i Hollywood, och hans något annorlunda väg dit.
Jönköpingssonen David F. Sandberg har liknat sin kometartade Hollywood-karriär vid att hamna i "warp zone" när man spelar Super Mario och få hoppa fram direkt till sista banan. Den virala succén med skräck-kortfilmen "Lights Out" som David och hans fru Lotta spelade in i sin lägenhet skickade honom raka vägen till Hollywood där han med filmer som "Shazam!" och "Annabelle 2: Creation" på kort tid har etablerat sig som långfilms-regissör.
 
I det femte avsnittet av MovieZines intervjupodcast "i Hollywood" berättar regissören om den kämpiga tiden före genombrottet, om vad han köpte för första lönen i USA och hur det kändes att ha mindre erfarenhet än -praktikanterna när han för första gången i livet klev in på en filminspelning – i rollen som Hollywoodregissör.
 
Kortfilmen "Lights Out" som öppnade dörren till Hollywood för David F. Sandberg:
 
 
Det blir ett samtal om bedragarsyndrom, Ari Gold-agenter, "Shazam 2" och drömmen om att få göra en science-fiction-film. Avsnittet hittar ni på Acast, iTunes och Spotify.
 
Ni kan även lyssna på intervjun här nedan:
 
 
| 24 april 2020 15:00 |