Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 september 2022 | 22:10

David Cronenbergs skräckklassiker "Scanners" blir tv-serie hos HBO

Det går väl aldrig att få för många remakes, reboots eller lösa tv-adaptioner som bara hämtar inspiration från originalet?
THR rapporterar att HBO har påbörjat arbetet med en tv-adaption av David Cronenbergs skräckfilm "Scanners" från 1981. Emmyvinnaren William Bridges ("Stranger Things") som låg bakom det hyllade "Black Mirror"-avsnittet "USS Callister" kommer att agera showrunner och manusförfattare för tv-serien.
 
"Scanners" följde en liten grupp av övernaturliga människor med telepatiska och telekinetiska förmågor, vilka kallades för "scanners", ledda av den maktgalna mannen Revok. Hans planer att ta över världen hotades däremot av ett privat säkerhetsföretag som anlitat egna scanners för att stoppa honom. 
 
Cronenberg kommer att vara med som producent för serien, men förväntas varken skriva eller regissera några av avsnitten. Yann Demange ("'71"), som bland annat regisserade piloten av HBO:s "Lovecraft Country" är däremot officiellt klar som regissör för åtminstone några av tv-adaptionens avsnitt.
 

Läs också: HBO Max censurerar cigg ur klassiska filmposters

 
Har du sett David Cronenbergs originalfilm? Kommer du att ge HBO:s tv-version av filmen en chans? Kommentera gärna nedan!
| 21 september 2022 22:10 |