Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 januari 2016 | 11:00

David Bowie var aktuell för "Guardians of the Galaxy Vol. 2"

James Gunn ville ha bortgångne legendaren i en liten roll.
David Bowies tragiska bortgång slog ner som en bomb under gårdagen, och bland alla tusentals kondoleanser bedyrade även "Guardians of the Galaxy"-regissören James Gunn sin kärlek för artisten och skådespelaren. Tydligen var Bowie påtänkt för en cameo i kommande "Guardians of the Galaxy".

Så här skriver Gunn i ett inlägg på sin Facebook-sida:

- Alldeles nyligen talade jag och Kevin Feige om att lägga in en cameo i "Guardians Vol. 2", och han nämnde Bowies namn. Jag sa att inget i världen hade gjort mig lyckligare, men jag hörde från några gemensamma vänner att han inte mådde bra. Vi fick besked om att han var okej och att det potentiellt kunde hända. Vem vet vad det handlade om? Men, av någon anledning så gjorde det Twitter-avslöjandet till en ännu större överraskning.

Han fortsätter:

- Bowie var en idol för mig, stor och allestädes närvarande. Få artister inom något område har haft en sådan outplånlig inverkan på mig som han har haft. Enligt mig är "Ziggy Stardust" kanske det allra bästa rockalbumet genom alla tider. Vi hade med "Moonage Daydream" i "Guardians", men jag tänkte alltid att man kunde känna albumets karaktär i filmen även bortom den låten, i estetiken, i den väsentliga och naturliga kopplingen mellan populärkulturens 70-talsrock och rymdopera.

Gunn avslöjar också att han gärna låter Bowie ljuda även i "Guardians of the Galaxy Vol.2":

Jag har försökt få in en till sång från "Ziggy" till uppföljaren, vilket hade betytt att Bowie blivit den enda artisten med en sång i både "Vol. 1" och "Vol. 2". Jag tyckte att det kändes rättvist och passande. Även om jag bestämde mig för att ta bort den scenen från manuset så har vi fortfarande rättigheterna till låten. Jag kanske kan hitta ett sätt att få in den ändå.

Inspelningarna av "Guardians of the Galaxy Vol. 2" börjar snart, med en planerad premiär för filmen i maj år 2017.
| 12 januari 2016 11:00 |