RYKTE

Skribent

Thomas Linnaeus

29 juli 2023 | 21:00

Första “Dark Souls”-spelet ryktas bli anime hos Netflix

Streamingjätten ryktas satsa på fler animerade spel-adaptioner efter succén “Castlevania”.
Fantasyspelet “Dark Souls” från From Software, ryktas bli animerad serie hos Netflix, rapporterar GiantFreakingRobot. Enligt sidan är det en anime det handlar om, och det är just första spelet i serien som ska vara inspiration till den nya produktionen.
 
“Dark Souls”-serien är en trilogi av rollspel som släpptes mellan åren 2011-2016. Här får vi spela i en fantasymiljö som är fylld med riddare, drakar, fantomer, demoner och andra övernaturliga varelser. Vad som utmärker spelen är just svårighetsgraden, och detta är något utvecklaren From Software även anammat i andra produktioner såsom "Bloodborne" och “Elden Ring”.
 
Genren för dessa spel kallas för “Soulslike” - vilket är en term som nu sträcker sig över hela branschen. EA:s “Star Wars Jedi: Fallen Order” är ett tydligt exempel som har influerats av dessa verk. “Dark Souls”-spelens enorma popularitet har gjort From Software till en av industrins mest tonsättande giganter.
 
Första spelet utspelar sig i världen Lordran där drakar en gång i tiden styrde och ställde. Nu har världen slagits i spillror och i rollen som en död krigare, måste man fly sitt fångenskap och ge sig ut i världen för att hitta svar och uppfylla en uråldrig profetia.
 
Tror ni ryktet stämmer? Och skulle “Dark Souls” fungera som anime?
| 29 juli 2023 21:00 |