Film

Skribent

MovieZine

9 juni 2019 | 09:00

”Dark Phoenix” går sämst av alla X-Men-filmerna

Enligt tidiga biorapporter verkar Simon Kinbergs ”X-Men: Dark Phoenix” underprestera rejält i helgen.
Bioaktuella ”X-Men: Dark Phoenix” verkar inte gå hem hos publiken. På amerikanska biodukar räknar man med den sämsta öppningshelgen av alla X-Men-filmer, inklusive spinofferna om Wolverine.

Variety skriver att filmen drog in 13 miljoner dollar i USA i fredags, och är på väg att tjäna in 34 miljoner dollar under sina tre första dagar. Den lägsta premiärhelgen hittills stod ”The Wolverine” för år 2013 med 53 miljoner i intäkter.

Inte nog med det, filmen har också de sämsta kritikerbetygen bland alla X-Men-titlar, med en rating på 22% på Rotten Tomatoes.
 
 
”X-Men: Dark Phoenix” kommer behöva förlita sig på den internationella publiken för att inte bli en flopp. Den Simon Kinberg-regisserade superhjältefilmen kostade 200 miljoner dollar att spela in, och är den avslutande delen i Fox filmserie om mutanterna som startade med ”X-Men” år 2000.
 
 
Filmen återberättar den populära Dark Phoenix-sagan, och fokuserar på Jean Grey (Sophie Turner) som får krafter som hon inte kan hantera. Detta leder till en tragisk händelse som splittrar X-Men-familjen.
 
Har du sett filmen än, eller lockar den inte? Kommentera nedan.
| 9 juni 2019 09:00 |