Serie

Skribent

MovieZine

19 maj 2023 | 21:15

Därför snackar alla skräcknördar om otäcka sci-fi-mysteriet "From"

Harld Perrineau spelar sheriff i en mystisk mardrömsstad. Andra säsongen av "From" har just börjat visas i Sverige.
Den första säsongen passerade hyfsat obemärkt här i Sverige. Men nu när andra säsongen av serien "From" har haft premiär är skräckfans i extas.
 
I gruppen Skräckfilmsälskare på Facebook hittas flera diskussionstrådar tillägnade den mystiska serien. "Riktigt bra. Blev helt överraskad faktiskt", skriver en person. "Skitbra serie, roligt när man hittar en ny serie man fastnar för så starkt" tycker en annan.
 
Många ser likheter med "Lost", och det kanske inte är så konstigt då regissören Jack Bender återvänder här för några avsnitt. Huvudrollen spelas dessutom av "Lost"-veteranen Harold Perrineau.
 

Vad handlar "From" om?


Vad handlar då serien om? Enligt den officiella beskrivningen tar första säsongen oss till en mardrömsstad i mellersta USA som ingen kan lämna. De ofrivilliga invånarna försöker att leva ett normalt liv medan de letar efter en utväg och några svar. Sen finns den otäcka skogen runtomkring där skrämmande varelser vaknar till liv om natten...
 
Mysteriet fortsätter nu i säsong 2 som nyligen började sändas på MGM+. I Sverige kan "From" ses på streamingtjänsten C More.
 

"Allting vrids upp i säsong 2"

 
Perrineau återvänder i andra säsongen i sin roll som stadens sheriff:
 
- I den första säsongen är Boyd säker på att han kan lösa gåtan med denna värld som ingen förstår. Han var övertygad. Nu är det tydligt att han inte har en aning om vad som pågår. Och då blir det riktigt läskigt. I andra säsongen är han verkligen ett vrak, berättar skådespelaren för Screenrant.
 
- Säsong 1 presenterade den här världen och karaktärerna. Säsong 2 vrider upp allting och far framåt i en ofattbar takt. Så fort du tror du har svaren så kommer nya frågor upp.
 
 
Har du sett "From" ännu? Tyck till nedan.
| 19 maj 2023 21:15 |