Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 oktober 2023 | 10:30

Därför får Mel Gibson inte fortsätta som tupp - byts ut efter 23 år

När "Flykten från hönsgården" får uppföljare ersätts två av skådespelarna från förr. Zachary Levi tar över i röstbåset.
Sorry, Mel Gibson, men du är ute ur hönsgården. Detsamma gäller för Julia Sawalha (känd från "Helt hysteriskt"), när den animerade filmen från 2000 får uppföljare. Deras rollen som fjäderfän på flykt har ersatts med Zachary Levi ("Shazam!") och Thandiwe Newton ("Westworld").
 
Samtidigt får skådespelare som Miranda Richardson och Jane Horrocks återvända i sina roller efter 23 år. Regissören Sam Fell berättar för Hollywood Reporter att det verkade vettigt:
 
- Jag älskar den första filmen, den är ett mästerverk. Men jag ville inte att detta skulle bli en karbonkopia. 23 år har passerat, det är snarare en reboot. En ny regissör och en ny era.
 
- Så jag började tänka att vissa av de rollval som gjordes i slutet av 90-talet passar inte riktigt in nu. Vissa roller tyckte jag kändes rätt. Mel var ett underbart val för Rocky när han spelade en playboy-tupp och Mel var en filmstjärna. Perfekt. Nu är Rocky mer sårbar, han har blivit pappa, och det är mer Gingers film. Hans roll är annorlunda, förklarar regissören.
 
Nya röster, samma hjältar i "Flykten från kycklingfabriken" i vinter.
 
I den svenska versionen av "Flykten från hönsgården" gjordes rösterna till Rocky och Ginger (eller Jenny) av Kjell Bergqvist och Sharon Dyall. Det återstår att se vilka skådespelare vi får höra i Netflix nya dubbning.
 
"Flykten från hönsgården" dyker upp på streamingtjänsten den 15 oktober. Uppföljaren "Flykten från kycklingfabriken" får premiär den 15 december.
| 4 oktober 2023 10:30 |