Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 januari 2019 | 15:00

Därför får "Glass" aldrig en uppföljare

Trilogin är ett avslutat kapitel, hävdar M. Night Shyamalan.
"Unbreakable", "Split" och "Glass" bildar en otippad trilogi med fokus på jordnära hjältar och skurkar, och gjord med stor respekt för serietidningsvärlden. För Shyamalan dröjde det nitton år från den första filmen att fullborda sin vision, men idag har "Glass" äntligen biopremiär.

- Nästa vecka kan jag andas ut, sade regissören till mig under en pressträff i London förra veckan.

Han hävdar bestämt att trilogin är ett avslutat kapitel, och några andra uppföljare lär det inte heller bli. Detta gäller oavsett hur populär "Glass" blir. Shyamalan berättar att han inte vill upprepa sig:

- Jag gör antagligen aldrig en uppföljare igen. Det krävdes så mycket att få till den här filmen. Att jobba med något där ramen redan är satt, det är inte vad jag vill göra. Jag skapar, jag vill göra nya saker. Att öppna en blank sida skrämmer mig. Och det är anledningen till att göra det! Att fundera ut - vad vill jag berätta för er nästa gång? Det är det roliga för mig.

- Jag förstår varför publiken vill ha något de har sett förut. Det är bekant och bekvämt. Du vet vad du får. Det är svårt att göra originella filmer idag. Men jag är inte intresserad av att göra samma film igen.
 
 
"Glass" går nu på bio över hela landet.
| 18 januari 2019 15:00 |