EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

21 maj 2017 | 15:00

Därför byter ”Zon 261” titel till ”Operation Ragnarök”

”Jag hoppas att filmen kommer blåsa iväg publiken med 99 action-späckade minuter”, säger regissören Fredrik Hiller.
Redan 2011 skrev vi om den planerade svenska katastroffilmen med zombies och främlingsfientlighet som tema. Flera år och ett namnbyte senare är den redo för premiär.

- Det känns oerhört bra att - efter en flera år lång post-produktion - äntligen vara inne på målrakan med färdigställandet av ”Operation Ragnarök”, tidigare kallad ”Zon 261”, säger filmens regissör Fredrik Hiller ("Psalm 21") till MovieZine.

I veckan kunde vi visa upp den första trailern, som fick många kommentarer online. ”Operation Ragnarök” handlar om vad som händer när en svensk stad drabbas av en virus-epidemi.

- Jag är väldigt nöjd med resultatet, och begeistrad över de fantastiska insatser som alla medverkande, såväl framför som bakom kameran, har gett filmen. Jag hoppas att filmen kommer blåsa iväg publiken med 99 action-späckade minuter, späckade med drama och romantik, svek och lojalitet, och hat och kärlek.

De som följt filmens utveckling de senaste åren känner kanske främst till den som ”Zon 261”. Fredrik Hiller förklarar varför man valde att ändra titel:

- Ett av skälen till att vi bytte namn på filmen är det aggraverade världsläget. Under de år som har gått sedan vi spelade in filmen har dess tematik - skräcken inför och demoniseringen av det främmande - dessvärre blivit alltmer aktuell, med kraftigt framväxande populistiska och auktoritära rörelser. En film är bara en film, och ska givetvis så vara - men kan vår film lägga ett grässtrå i den goda vågskålen, då skulle jag bli oerhört glad.
 

Se trailern till "Operation Ragnarök":

 
 
”Operation Ragnarök” får premiär under hösten 2017.
| 21 maj 2017 15:00 |