Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 juli 2018 | 09:00

Därför är Emily Blunt inte med i ”Sicario”-uppföljaren

Regissören Stefano Sollima och manusförfattaren Taylor Sheridan förklarar sitt beslut.
Emily Blunts karaktär, FBI-agenten Kate Macer, var huvudperson i Denis Villeneuves ”Sicario” men syns inte till i den bioaktuella uppföljaren. Regissören Stefano Sollima berättar varför:

- Emily Blunt är en otrolig skådespelerska, men hennes roll var en slags moralisk kompass för publiken. I ”Soldado” har vi inte den kompassen. Det passar min berättarstil, jag vill inte ge publiken en moralisk guide, säger Sollima till Business Insider.

Filmen ”Sicario 2: Soldado” fokuserar istället på agenterna Matt Graver (Josh Brolin) och Alejandro Gillick (Benicio del Toro) som utkämpar ett smutsigt knarkkrig nära den mexikanska gränsen. Manusförfattaren Taylor Sheridan, som skrivit båda filmerna och kommer skriva den tredje, har tidigare sagt till The Wrap att Kate Macers historia är avslutad:

- Jag kunde inte komma på ett sätt att göra hennes karaktär rättvisa… Det var en tuff roll. Hon har gått igenom ett helvete. Det var en ansträngande resa för karaktären, och för Emily.

Trots det låter det som att vi kan återse Emily Blunt i trilogins sista del, det hoppas producenten Trent Luckinbill:

- Jag tror att Taylor har några idéer, men vi är alla öppna för det. Det vore såklart härligt att få Emily tillbaka. Vi har inte skrivit manus än, men ja, det låter vettigt. Vi ska börja prata om det nu.
 
 
"Sicario 2: Soldado" går nu på bio.
| 2 juli 2018 09:00 |