Serie

Skribent

MovieZine

9 november 2021 | 14:25

Här är nästa danska Netflix-serie efter "Kastanjemannen"

Redo för skräck i de skandinaviska skogarna? (Uppdaterat med en trailer.)
Nyheten publicerades först 10 oktober.
 
Danska thrillerserien "Kastanjemannen" gör succé som en av de mest sedda serierna på svenska Netflix, just nu bara överträffad av en viss sydkoreansk supersnackis.

Den som blivit hooked på danska mysterier behöver inte vänta länge innan nästa dos. Lagom till vintern, den 28 november för att vara exakt, landar "Nissar" ("Elves") på streamingtjänsten - en serie som kombinerar juligt familjemys med blodtörstig skräck och nordiska myter. Mysigt!
 
 
"Nissar" följer en familj som hoppas komma närmare varann under en julresa till danska skärgården. De upptäcker att den avlägsna ön styrs av ett strikt religiöst samhälle som lyder under onda varelser i skogen... som visar sig vara tomtenissar. Mytomspunna och blodtörstiga monster som inspirerat kända folksagor.

Men när flickan i familjen hittar en baby-nisse som hon tar hem, råkar hon störa balansen på ön, och alla tvingas att slåss för sin överlevnad.
 
Nu har vi fått en trailer, som lockar med julstämning, ett mörkt småstadsmysterium och söta men möjligen livsfarliga varelser. Frågan är, vågar man visa detta för barn? Det är inte klart vad Netflix har satt för åldersgräns på serien.
 
 
"Nissar" släpps den 28 november och består av sex avsnitt.
| 9 november 2021 14:25 |