Film

Skribent

MovieZine

28 september 2023 | 21:00

Läs Daniel Radcliffes fina ord om Michael Gambon: "Världen blev just betydligt mindre rolig"

Harry Potter-stjärnan sörjer kollegan som gick bort tidigare idag.
Det är en sorgens dag för alla filmälskare och Harry Potter-fans i synnerhet. Skådespelaren bakom vår käre rektor Dumbledore har gått bort - Michael Gambon blev 82 år gammal.
 
Kollegorna från Harry Potter-filmerna sörjer en varm man, en förebild och en nära vän med ett aldrig sinande sinne för humor i en artikel hos Variety. Daniel Radcliffe som spelade Harry Potter har många fina minnen av flera års arbete med Gambon. "Världen blev just betydligt mindre rolig", skriver Radcliffe i ett uttalande.
 
"Michael Gambon var en av de mest lysande skådespelare jag någonsin haft förmånen att arbeta med, men trots hans enorma talang är det jag kommer att minnas mest om honom hur kul han hade när han gjorde sitt jobb. Han var fånig, respektlös och hysteriskt rolig. Han älskade sitt jobb, men verkade aldrig definieras av det."
 
 
"Han var en otrolig historieberättare och skämtare. Hans vana att sudda ut gränserna mellan fakta och fiktion när han talade med journalister gjorde honom till en av de mest underhållande personer man kunde göra pressträffar med."
 
Det var under inspelningen av den sjätte filmen, "Harry Potter och Halvblodsprinsen", som Daniel Radcliffe fick tillbringa mest tid ihop med Gambon.
 
"Han gjorde våra timmar framför en green screen mer minnesvärda och glädjefyllda än de hade någon rätt att vara", minns Radcliffe. "Jag är så ledsen över att höra att han har gått bort, men jag är så tacksam för att jag är en av de lyckliga människor som fick arbeta med honom."
 
Se när Michael Gambon och Alan Rickman gör en prank på Daniel Radcliffe:
 
| 28 september 2023 21:00 |