Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 juni 2016 | 08:00

Daniel Radcliffe berättar om prutt-ljuden i "Swiss Army Man"

I "Swiss Army Man" spelar han ett pruttande lik. Men hur kom prutt-ljuden till? Radcliffe pekar ut kollegorna som pruttade i mikrofonen!
MovieZine har tidigare tipsat om den kommande drama-komedin "Swiss Army Man" - inofficiellt känd som "filmen där Daniel Radcliffe spelar pruttande lik". Radcliffe spelar liket Manny som spolas upp på en öde ö, där strandsatte Hank (Paul Dano) precis ska ta sitt liv men istället blir vän med liket som verkar besitta speciella krafter som kan rädda honom. Filmen har världspremiär på fredag 24 juni och allas vår Harry Potter tvekade inte en sekund att besvara frågan om var skaparna Dan Kwan och Daniel Scheinert fick alla prutt-ljud ifrån till ljudläggningen!

- Redan i början av inspelningsperioden sa regissören till crewet: "Okej, det är många fjärtar i den här filmen", säger Radcliffe till EW. "Om någon vill donera en prutt till filmen, går ni till Steve [Nelson], vår ljudexpert, så spelar han in det och vi försöker få med den i filmen". Det var inte lika många frivilliga som man kunde ha trott. Men Paul Dano bidrog definitivt med en prutt. Vi skulle precis köra en till tagning när han plötsligt greppade tag i ljudbommen och ropade "Vänta!" och donerade en. Jag tror att vår klippare Matt [Hannam] har med en i filmen också. Jag kan inte bekräfta mer än två stycken, det är bara i fallet av två fjärtar som jag kan peka ut en människa och säga vem den kom ifrån. Förutom dem tror jag att de hade väldigt roligt under foley-sessionerna i ljudbåset.


Man kan självklart ställa sig frågan om Radcliffe verkligen hade medgivit i intervjun om han själv hade donerat en prutt till filmen, men alldeles oavsett är det något att hålla i minnet när man ser filmen! Och vem som än var ansvarig för den brakare vi hör i inledningen av trailern förtjänar en imponerad applåd och en alldeles särskild plats i eftertexterna.

Hade du vågat donera en prutt i ljudexpertens mikrofon? Vill du se filmen?
| 20 juni 2016 08:00 |