Film

Skribent

Josefine Krischausky

11 september 2021 | 18:00

Daniel Radcliffe avslöjar vilken Harry Potter-film han gillar mest

Minnena från inspelningarna har kommit att påverka valet av favoritfilm, menar skådespelaren.
Diskussionerna kring vilken film om Harry Potter som egentligen är den bästa fortsätter än idag, trots tio gångna år sedan den sista filmen släpptes. Men kanske är följande den viktigaste frågan: Vilken film vinner om Harry Potter själv får bestämma?
 
Nu berättar huvudrollsinnehavaren Daniel Radcliffe, i en videointervju för Wired, sin egen favorit av de åtta filmerna i serien.
 
- Jag älskar faktiskt den femte filmen, vilket inte är den som de flesta ser som en av sina favoriter. Men jag fick arbeta en del med Gary Oldman på den, och eftersom jag var lite äldre då kunde jag uppskatta det mer.
 
 
Vid sidan av film nummer fem, känd under titeln "Harry Potter och Fenixorden", menar Radcliffe att "Harry Potter och dödsrelikerna: Del 2" är den film han helst föredrar att se på. 
 
Tidigare har Radcliffe även sagt att Oldmans karaktär i filmerna, Sirius Black, är en av de personer han helst hade sett sig själv spela, följt av Remus Lupin (David Thewlis). Att arbeta med tillsammans med de två skådisarna hör till hans favoritminnen från inspelningarna, berättar han i en podcast
 
Gary Oldman och Daniel Radcliffe i "Harry Potter och Fenixorden".
 
Sedan premiären av den sista Harry Potter-filmen har Radcliffe hunnit spela en rad olika roller, i allt från dramat "Kill Your Darlings" till actionkomedin "Guns Akimbo". Härnäst kommer han synas i en skurkroll i "Lost City of D", där han spelar mot bland andra Brad Pitt och Sandra Bullock. 
 
Nästa gång vi får återvända till Harry Potters universum, dock utan Radcliffes medverkan, blir vid nästa sommars premiär av "Fantastiska Vidunder 3".  
 
 
Vilken film om Harry Potter är din favorit? Kommentera gärna. 
| 11 september 2021 18:00 |