Skribent

Mats Karlsson

24 augusti 2013 | 11:01

Daniel Lind Lagerlöfs kvarlevor kan ha hittats

Benrester som misstänks vara regissörens har hittats i vattnet utanför Grebbestad.

Den svenske filmregissören Daniel Lind Lagerlöf försvann under en inspelning för snart två år sedan och enligt polisen ramlade han troligen ut för de hala klipporna och föll i vattnet. Men nu har man hittat benrester i vattnet i området där regissören försvann, rapporterar Göteborgsposten.

- Klockan 17.24 på torsdagen ringdes en anmälan in om att benrester hittats i vattnet vid Käften, en holme utanför Grebbestad, säger Peter Adlersson, pressinformatör vid polisen i Västra Götaland.

Fyndet gjordes av den tidigare chefsåklagaren i Uddevalla, Sune Johansson, som var ute och snorklade tillsammans med sin dotter på torsdagseftermiddagen. För Johansson var det uppenbart att det rörde sig om kvarlevor av en människa:

- Ja, kombinationen av utseendet och mängden gjorde att vi är tämligen säkra på att det var fynd från en människa, säger Sune Johansson till GP.

Enligt Stefan Lång, inre befäl vid polisen i Uddevalla, stämmer fyndplatsen med den plats där Daniel Lind Lagerlöf försvann den 6 oktober 2011, under inspelningarna av "Fjällbackamorden".

- Men det är alldeles för tidigt att säga att det är kvarlevorna efter regissören som hittats, säger Lång.

| 24 augusti 2013 11:01 |